Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in november?

Wederom een maand lang bijgehouden hoeveel we aan boodschappen hebben uitgegeven. Zijn we goedkoper uit nu we een Jumbo hebben in plaats van een C1000? Zie ik een duidelijk verschil met september? Spannend moment!

Hoe zat het ook al weer in september?

Week 1: € 56,55
Week 2: € 80,65
Week 3: € 85,13
Week 4: € 84,28

Totaal: €306,61
Dit is (vind ik) ruim onder de € 416,70 die het Nibud hanteert voor voeding. En dat is dan alleen voeding.
nibud-voedingkosten

En dan nu november!

Week 1: € 91,34
Week 2: € 99,61
Week 3: € 62,-
Week 4: € 102,43

Totaal: € 355,38

Deze maand viel me erg tegen. Voor mijn gevoel had ik geen gekke dingen gedaan. Wel 2x het menu gewisseld, maar dat zie je een week later terug in een veel lager bedrag dan de andere weken. En 2x extra lekkere dingen geshopt…. Natuurlijk ook niet te vergeten dat de feestdagen er aan kwamen. Snoep voor Sint Maarten moest gekocht worden. En we zijn hier echt gek op allerlei Sinterklaassnoep. Dus dat zie je ook wel terug in de kosten natuurlijk. Maar voorlopig wel weer genoeg snoep in huis. Hoewel ik denk dat je dit effect pas in januari merkt, want voor kerst moet ook het een en ander worden ingeslagen.
Als ik kijk naar de € 416,70 die het Nibud voor ons gezin hanteert aan voeding dan valt het allemaal nog best mee. Misschien was september dan niet representatief? Of is november niet representatief? Of is de Jumbo niet goedkoper dan de C1000? Of……In januari zal ik weer een maand lang bijhouden hoeveel we kwijt waren aan boodschappen. Door dit regelmatig te doen, probeer ik een patroon te ontdekken.

Advertenties

3 gedachtes over “Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in november?

  1. Astrid zegt:

    Jumbo is gewoon niet goedkoop. Je moet altijd nog steeds kijken naar de prijzen van huismerken, dan pas zie je welke winkel het goedkoopste is. Zij zijn mss sterk in A merken, maar als je een D-merk (bij wijze van :p) koopt dan ben je mss bij een andere winkel wel een euro goedkoper uit! 😮 Ik ben benieuwd naar je maand januari

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s