Breng de kerst in huis

Net als andere jaren kwamen de kerstbomen al vanaf begin december via Facebook ons huis binnen. Voor mij mag de kerstboom absoluut niet voor Sinterklaas het huis in. Een ook daarna eigenlijk nog een hele tijd niet. Vroeger thuis zette wij de kerstboom ook altijd pas laat op. Zowel mijn moeder en broertje zijn vlak voor kerst nog jarig. Daarnaast moet de boom natuurlijk wel blijven staan tot 6 januari, het feest van Drie Koningen. Overzicht kerst in huis

Waarom wil ik de kerstboom pas laat opzetten?

1. Ik heb dit vanuit huis meegekregen. Een kerstboom hoort bij kerst en zet je pas vlak voor kerst op. Dan kan hij ook tot het feest van Drie Koningen blijven staan. 2. Ik vind even rust tussen Sinterklaas en Kerst ook wel lekker. Even pauze tussen de twee feestdagen in. 3. De boom is dan nog mooi en nieuw tijdens de kerstdagen en zit nog mooi in zijn naalden (een kunstboom komt er hier namelijk nog steeds niet in) Toch hebben wij afgelopen weekend de boom opgezet. Ondanks dat het pas half december was. Ja het klinkt voor mij vroeg. Maar dit weekend voldeed aan alle voorwaarden. De kerstdrukte barst nu namelijk echt los. Aankomende week zijn de kerstvieringen op school en kinderdagverblijf. En alle activiteiten zijn al op de kerst gericht.

Kijk je mee naar ons huis in kerstsfeer?

De kerstboom: Kerstboom versierenKerstboom               Een echte kerstboom en lekker bont. Er hangt echt van alles in. Ballen die nog van mijn oma zijn geweest. Knutsels die A op school heeft gemaakt, knuffeltjes en plastic ballen (ooit voor de veiligheid met de katten en nu voor de kinderen). Ook hebben de kinderen elk jaar een eigen bal gekregen, dus er hangt veel roze tussen. Ook  de kerststal mag niet ontbreken. Dit jaar alleen de stal van Little People. Mijn andere kerststal kreeg ik ooit van R en daar ben ik heel zuinig op. Als T weet dat hij die moet laten staan, dan zet ik hem weer neer. Kerstkrans: Kerstkrans Een neppe krans buiten aan de muur. Simpel versierd met wat rode en gouden ornamenten. Staat toch heel vrolijk als je aankomt lopen. DIY, gezellige hoekjes: Hoekje kaarsen Hoekje kaarsen avond               Bij de Action kreeg ik van mijn moeder wat leuke figuurtjes om leuke tafereeltjes mee te maken. Samen met een kleine kerstbal stopte ik deze in een glas. Wat watten als sneeuw.  Kaarsje erop, kaarsjes eromheen en het geeft een hele leuke kerstsfeer. Winter tafereelWinter tafereel 2 Ook deze spullen komen ook bij de Action vandaan en kreeg ik ook van mijn moeder. Samen met A hebben we de boompjes, het hekje, lantaarnpaal en meisje met hond gezellig neergezet op een laagje sneeuw van watten. Nepkaarsje erin geeft een mooie zachte gloed, aangezien dit in een donker hoekje van de kamer staat. Winter tafereel avondWinter tafereel avond 2 Nog wat lichtjes erom heen en ook deze donkere hoek is kerstklaar. Normaal staat op deze mooie houten kist een magnumfles wijn. Deze moet met kerst altijd even wijken.   Ik vind het erg gezellig geworden in aanloop naar de kerstdagen. Nu nog even de tijd zoeken voor een paar DIY knutsels met de kinderen. Is jouw huis al klaar voor kerst?

Meer kerst? Kijk op Huisvlijt.com voor de kersthop

Advertenties

6 gedachtes over “Breng de kerst in huis

  1. Vlijtig Liesje zegt:

    Ik laat er ook bewust een week tussen: tussen Sinterklaas en de kerstboom zetten. Afgelopen zondag was het zo ver.

    Doe je ook mee met de Kerst Blog Hop 2014 op Huisvlijt? Je kunt daar deze post spammen!

    Het is leuk als je in dat geval een link in je post zet naar de Blog Hop maar het is niet verplicht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s