Boodschappen januari week 1

De gezellige feestdagen zijn al weer even voorbij, dus we gaan weer even op letten wat we eten. Genoeg pepernoten,  kerstkransjes en oliebollen weggegeten voor een heel jaar. Klaar met het luxe kerstmenu en welkom winterkost. Weer terug in het gareel met normaal avondeten.
Natuurlijk heb ik keurig bijgehouden wat onze boodschappen dit keer kosten. De eerste week is net voorbij en ik heb weer massa’s aan bonnetjes in mijn tas gevonden. Wat een rommel allemaal in die tas zeg. Daarom schrijf ik nu netjes op wat ik heb uitgegeven en gaan de bonnetjes gelijk weg. Scheelt enorm aan troep. Heerlijk om zo het jaar te beginnen.

Wat gaven we deze week uit aan boodschappen?

€ 23,07Boodschappen
€  6,07
€  0,69
€  4,61
€ 10,00
€  1,24
€ 19,67
€  8,94
€  3,68
€  4,05
€  1,58
€ 1,50

Totaal: € 84,56

Veel? Als ik nu terugkijk is €80 tot €85 redelijk gemiddeld voor ons om aan boodschappen uit te geven per week. Ik merk wel dat sinds de C1000 weg is en de Jumbo is gekomen dat ik minder goed let op de aanbiedingen. De folder van de Jumbo is niet zo mooi als die van de C1000 was. Daardoor bepaal ik vaker wat we eten zonder dat het een aanbieding is, omdat ik thuis al opschrijf wat ik ga halen. Wel blijf ik naar de aanbiedingen van de Hoogvliet kijken.
Dure dingen deze week? Ja koffie, koffie blijft duur. Gelukkig voor onze portemonnee is er hier maar 1 koffiedrinker. En drinkt hij ook niet de hele dag door koffie, alleen een paar kopjes in de ochtend. Ook de aardappels waren op. Nu is dat geen enorme kostenpost, maar zo vaak koop ik die ook niet, dat ik het toch altijd een hoop vind, o wacht, niet de prijs maar het sjouwwerk telt in dit geval mee in mijn hoofd denk ik.
Verder het zoete broodbeleg in 1 week moeten aanvullen. Ik probeer dat ook altijd een beetje te spreiden, maar pasta en pindakaas mogen hier niet op zijn. Ook een groot stuk kaas gehaald, en dat is ook niet goedkoop. En ik heb wat aanbiedingen ingeslagen voor volgende week. Vlees en groente voor 2 dagen zijn al binnen. Volgende week dan goedkoper? Dan is er vast wel weer iets anders op.
2x extra boodschappen gedaan in het weekend met lekkere dingen. O slecht hoor, maar even afkicken van de feestdagen met een lekker stokbroodje gezond als lunch en broodjes knakworst of bal mag best een keer in het weekend.

Advertenties

10 gedachtes over “Boodschappen januari week 1

  1. evidb zegt:

    Hier moet ik ook meer letten op hoeveel we aan de boodschappen uitgeven. Soms koop ik zomaar zonder naar de prijs te kijken. En op het einde van de maand heeft eten/drinken een behoorlijke hap uit het budget genomen.

    Like

  2. Bianca zegt:

    Ik vind vooral drank erg duur, ik drink zelf geen frisdrank maar wil wel gewoon cola in huis hebben als er bezoek komt. Verder is mijn Nutella verslaving ook niet goedkoop. Ik hou het nu bij en betaalde 65 euro, maar zonder drank, die haal ik apart in de aanbieding.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s