Een frisse start_Boedhisme voor moeders

Een frisse start: een nieuw boek

Na de goede voornemens, het schooljaar en de nieuwe baan, vandaag in de serie een frisse start: Een nieuw boek.

Mijn boek Zusje is net uit, mijn recensie van het boek schreef ik vorige week. En nu ligt er dus een nieuw boek naast mijn bed.

Een dubbel gevoel

Een nieuwe boek geeft mij altijd een dubbel gevoel. Enerzijds een gevoel van opwinding enthousiasme. Nieuwsgierigheid naar het verhaal, de personages. Een ontdekkingstocht waarvan ik hoop dat hij mijn van het begin tot het einde blijft vasthouden, waardoor het boek veel te snel naar mijn zin weer uit is. Zelfs met dikke fantasy boeken van zo’n 1000 bladzijden.
Anderzijds ook altijd een beetje angst. Angst voor een tegenvaller. Niets is zo erg om je door een boek heen te moeten worstelen. Dat kan zijn omdat de schrijfstijl van de schrijver je niet ligt of het verhaal in jouw optiek doodsaai is. Ik lees altijd toch door, is het alleen lastig om in het verhaal te komen? Ik blijf proberen. Er zijn maar heel weinig boeken die ik echt heb weggelegd en niet meer heb gepakt. Ik ben toch uiteindelijk te nieuwsgierig naar het einde van het verhaal.

Mijn nieuwe boek

Mijn nieuwe boekEen frisse start_Boedhisme voor moeders
Boedhisme voor moeders van Sarah Napthali. Dit boek won ik vorig jaar al met een winactie van Srsck. Een boek dat ik zelf nooit zou kopen, maar waar ik toch nieuwsgierig naar ben. Zeker nu ik voor een zeer groot deel thuisblijfmoeder ben geworden. Tijd om dit boek nu te gaan lezen dus. Benieuwd hoe het voor mij onbekende boedhisme mijn moederschap kan verrijken.

Wederom een frisse start dus: een nieuw boek, en nog in een genre dat ik zelf niet snel zou aanschaffen. Ik ben heel benieuwd wat ik van dit boek ga vinden. Natuurlijk laat ik het jullie weten zodra ik het uit heb….

Welk boek lees jij op dit moment? En welk gevoel overheerste bij jou voor je er aan begon?

Advertenties

2 gedachtes over “Een frisse start: een nieuw boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s