Hoera! 2 jaar

Een frisse start: verjaardag

Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd! Weer een jaartje ouder en wijzer!
Hierover gaat deel 6 in de serie een frisse start. Bijna is mijn jongste jarig. Hij wordt 2 en ik denk dat hij nu voor het eerst echt onder de indruk zal zijn van zijn verjaardag. Heel spannend hoe hij het gaat ervaren.

Verjaardag vieren

Ik vier mijn verjaardag al zo’n 7 jaar niet echt meer. Toen werd ik 30 en ben ik er gewoon mee opgehouden. Haha nee, dat was niet de reden. Ik was toen hoogzwanger van A en had er geen zin in. 30 worden en ouder, maakt me allemaal niets uit. Maar precies 2 weken na mijn 30ste verjaardag werd A geboren. Sinds die tijd vieren we haar verjaardag en vieren we die van mij er een beetje bij.

Een frisse start?

Soms krijg je door een verjaardag ook een nieuwe fase in je leven cadeau. Deze kun je daarom ook een frisse start noemen.

 • Met vier jaar ga je naar de basisschool. Een gegeven waar menig kind naar
  Hoera! 2 jaar

  Verjaardag A. 2 jaar!

  uitkijkt en ook echt aan toe is. Vaak nog wel even wennen aan 5 dagen per week naar school. Moeie kindjes, tijdens etenstijd. Vele nieuwe indrukken, nieuwe vriendjes, speelafspraken en regels in de klas. De start van je schoolloopbaan. Hopelijk een fijne, waardoor er een goede basis wordt gelegd.

 • Vanaf 16 mag je eindelijk (legaal) op een brommer rijden. Vroeger zonder rijbewijs, tegenwoordig met. Een belangrijke mijlpaal.
 • 18 een nog grotere mijlpaal. Echt volwassen. Stemmen, rijbewijs (hoewel de leeftijd daar nu van vervroegd is) en ook legaal alcohol drinken en mogen bestellen. Een nieuwe periode in je leven breekt aan: Studeren, feesten. Bepalen waar en hoe jij je toekomst ziet. Mijns inziens een van de belangrijkste periodes uit mijn leven.
 • 30, een leeftijd waar veel mensen tegenop kijken. Waarom? Dan is je jeugd echt voorbij? Wordt je dan officieel oud? Periode van kleine kinderen, een gezin en grotere zorgen? Maar ook twijfel, is dit het nu allemaal. Heeft het leven dit voor mij bedacht! De start van een echte midlifecrisis? Of juist geluk? Bereikt hebben hoe je het voor ogen had, of in elk geval op de goede weg! Het is in elk geval voor velen een moment van bezinning en reflectie. Waar staan we nu!
 • 50, altijd een bijzondere leeftijd, Sarah en Abraham zien. Behalve een pop in de tuin ook een goede reden voor een feestje?
 • 65, vroeger, nog niet zo heel lang geleden, ging je met pensioen. Tegenwoordig begin je dan aan de laatste maanden van je werkende leven. Op naar veel vrije tijd, reizen en hobby’s. Misschien genieten van de kleinkinderen.
 • 100, een leeftijd die velen niet halen. Maar een feestje waard!
  Enige twijfel over de frisse start als ik 100 mag worden. Een nieuwe eeuw beginnen, ja een nieuwe start, maar of hij nog zo fris is…. Ik hoop voor alle 100 jarigen dat ze nog veel kunnen doen, en kunnen genieten van dit bijzondere moment!

Terug naar T

Even terug naar waar ik mee begon. T is dus bijna jarig. De voorbereidingen zijn in volle gang. Cadeaus zijn uitgezocht en bij de diverse familieleden doorgegeven. Een lastige keuze, want T heeft al zoveel speelgoed, dat is bij een tweede als snel natuurlijk. Wij kozen dit jaar om te vragen naar uitbreidingen voor zijn Toet Toet collectie. Wegdelen, auto’s je kunt de hele huiskamer er goed mee volbouwen namelijk. Ook speelgoed gereedschap staat op de verlanglijst, want meneer is dol op helpen met de schroevendraaier. Dan wordt het hopelijk en stuk veiliger dan met de echte schroevendraaier.
De taart staat in de planning, de kaarsjes liggen klaar. En de slingers en ballonnen zijn opgezocht en gecontroleerd. Ik ben heel benieuwd naar zijn reactie als hij op zijn verjaardag beneden mag komen……

Hoe vieren jullie de verjaardagen thuis?

Advertenties

4 gedachtes over “Een frisse start: verjaardag

 1. roryblokzijl zegt:

  Hé, ik mis de 40ste verjaardag, hahaha. Wij vieren gewoon alle verjaardagen. Niet super uitgebreid, maar wel met familie erbij. Om te vieren dat je een jaar ouder bent geworden. De kinderverjaardag is weer iets heel anders. Er moet echt een hele lekkere en mooie taart komen. En dan pak ik graag uit met slingers, ballonnen, cijfers op de voordeur (een paar dagen geleden nog een grote ‘3’), uitnodigingen en alles. Superleuk en heel erg gezellig 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s