Traktatie_Mandarijnen cupcakes

Cupcakes van mandarijnen en druif

Jarig zijn betekent trakteren op het kinderdagverblijf. En op het kinderdagverblijf trakteren is een feestje. Afgelopen week vierden T al zijn verjaardag op het kinderdagverblijf. Ik deelde al een foto van de spullen waarmee we de traktatie gingen maken, maar de traktatie zelf moest natuurlijk nog even geheim blijven. Tot vandaag, dus kijk mee naar deze leuke traktatie.

Traktatieregels

Trakteren op het kinderdagverblijf is wel een feestje met regels. De traktaties moeten aan een aantal eisen voldoen. Logisch want we hebben het hier over traktaties aan baby’s, dreumesen en peuters. En je krijgt hier niet alleen te maken met je eigen normen en waarden rondom traktaties, maar ook die van andere ouders.
T is onze tweede, onze dochter eet inmiddels al meer snoep dan we van te voren hadden bedacht. Daardoor eet T ook al snoep. Maar andere kinderen zijn eerste of enig kind en de krijgen van hun ouders echt nog geen suiker.
Daarnaast mogen er ook geen cadeaus gegeven worden, het werd namelijk steeds gekker en de cadeaus steeds groter. Daar begint de ouder competitie al, bij de traktaties van het kinderdagverblijf…

Gezonde traktatie

Voor T op zoek naar een passende traktatie. Vorig jaar versierden we een doosje rozijntjes met een leuke paddestoel. Nu vindt T rozijnen niet meer zo lekker, dus opzoek naar wat anders. Op Pinterest maakte ik een bord aan ter inspiratie. En een van deze ideeën hebben we gekozen. Het is een gezonde traktatie geworden.

Cupcakes van mandarijn

Cupcakes van mandarijn versierd met druif en rozijn, op een bed van ontbijtkoek.Traktatie_Mandarijnen cupcakes

Natuurlijk is dit ook makkelijk te maken. Hoewel ik het prima vond dat ik er maar 11 nodig had. Want daar pelden we toch 12 mandarijnen voor. Dus best even een werkje.

Maar even terug naar het begin. Eerst uit een plak ontbijtkoek een bodempje snijden. Of uitsteken. Ik heb geen ronde uitsteker, dus gebruikten we een bloemvorm. Maakt niet uit, want je ziet er niets van.

De ontbijtkoekjes leg je in de cakevormpjes. Papieren of siliconen. Daarop leg je dakpansgewijs de mandarijnen partjes. De laatste steek je dan nog even onder de eerste. Wat oudere kinderen kunnen dit ook prima doen, want A heeft me gezellig geholpen.

In het midden plaats je een grote druif. Ik vond het wel gezellig staan om ook nog een paar rozijntjes als garnering te gebruiken.Traktatie

Ik vond ze er heel gezellig uit zien. De reactie van T was ook heel enthousiast en ik begreep van de leidsters dat de kinderen er van genoten hebben. Dat was precies de bedoeling.

Wat trakteren jullie met de verjaardagen op het kinderdagverblijf of bij de gastouder?

8 gedachtes over “Cupcakes van mandarijnen en druif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s