Taart

Tijd voor taart

Het heeft even geduurd, maar verjaardag vieren en lekker voorjaarsvakantie betekent dat er even een klein beetje minder tijd is voor bloggen! Dus ook taart van T zijn verjaardag is nog niet gedeeld. Ehh de foto’s dan. Want de taart is verder al helemaal opgegeten.

Zelf gemaakte taart

Dit jaar maakte ik de taart zelf! Voor het eerst. Nou ja, ik bakte wel eens een appeltaart, maar meer had ik nog niet geprobeerd. Vorig jaar maakte mijn zus de taart van T en mijn schoonzus de taart voor A. Beiden maken echt ontzettend leuke taarten. En dat doe ik ze niet na.

Maar goed, ik zou ik niet zijn als ik de lat niet steeds hoger leg voor mijzelf. En dus maakte ik dit jaar zelf de taart. Want in de WW heb je tijd genoeg om taarten te bakken . Ja toch?

De basis

Als basis voor de taart bedank ik de mensen van dr Oetker. Hun wolkentaartmix is fantastisch en volgens mijn zus kan hij ook niet mislukken.
Klopt! Ook bij mij is het gelukt. Wij gebruikten de variant vanille en chocolade.Wolkentaart_drOetker

Versieren

Een stuk marsepein uitrollen en dan zo keurig over de taart heen draperen durfde ik niet aan. Vandaar dat A en ik zaterdag de slagroom klopte en de taart insmeerden met slagroom. Een mooie egale laag, waardoor we een mooie witte taart maakten. Een tip die ik later kreeg is om de taart om te draaien. De onderkant die op je bakblik zat, is namelijk platter. Daardoor oogt de taart mooier en is hij ook makkelijker mooi af te werken.Taart versieren

Dat moest want we versierden de taart met een eetbaar plaatje van de smurfen. Deze vonden we bij de Action en zag er gezellig uit.
Versieren met slagroomtoefjes en een best strakke rand voor een eerste keer! Daarna leuke gekleurde suikerbeestjes (ook bij de Action) eromheen. En als finishing touch de toefjes slagroom versieren met gekleurde parels.

Het resultaat

TaartA en ik waren heel trots op onze taart. En hij was erg lekker.
Kleine neef T kwam ook vertellen dat de taart heerlijk was, zo’n lief compliment!
En onze T? Hij heeft samen met oma zitten smullen van de taart. Hij is er dol op!

A en ik hebben de smaak te pakken. We zijn al plannen aan het maken voor een taart voor onze verjaardagen, maar nog even geduld. Wij zijn pas in de zomer jarig….

Maken jullie ook wel eens zelf de taart voor de verjaardagen?

Advertenties

3 gedachtes over “Tijd voor taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s