Gevulde paprika's

Gevulde paprika’s

Kookboeken genoeg, maar koken uit een boek, dat lukt mij gewoon niet. Mijn inspiratie komt van andere blogs, smulweb en gewoon uit Google. Daarnaast natuurlijk recepten waar ik mee ben opgegroeid.

Ik ben geen foodblogger en dat ga ik niet worden ook. Toch deel ik regelmatig recepten. Dat doe ik omdat ik regelmatig op zoek ben naar recepten die makkelijk, goedkoop en zowel voor de kinderen als voor papa en mama lekker zijn.

Vandaag deel ik op verzoek het recept van de gevulde paprika’s. Ik deelde de foto van de paprika’s op Instagram en Facebook en naar aanleiding van de reactie’s dan toch het recept hier op het blog.Gevulde paprika's

Vroeger was het altijd al feest als we dit aten. Heerlijk vonden we het als mijn moeder dit maakten. Zij kreeg het recept al van haar eigen moeder. In de jaren ’50 of ’60 at zij dit al thuis. Mijn oma heeft het uit een tijdschrift of ergens gehoord, dat wist mijn moeder ook niet exact. Paprika’s waren toen nog vrij nieuw als groente. Zij kregen ze van familie op de kwekerij.

Ingrediënten:

  • Paprika (1 per persoon gemiddeld)
  • Gehakt (voor drie grote paprika’s had ik bijna 350 gram)
  • 1 ui
  • Knoflook (1 of 2 grote tenen)
  • Spek
  • Rijst
  • Bouillonblokje
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Macaroni

Bereiding:

  • Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes
  • Bak deze samen met het spek en het gehakt (desgewenst nog wat zout en peper toevoegen)
  • Kook ondertussen de rijst
  • Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten
  • Meng de rijst met de gehakt, spek, ui en knoflook en gebruik dit mengsel om de paprika’s mee te vullen.
  • Als je mengsel over hebt, dan kun je dit in aluminiumfolie rollen en in een mok of glas samen met de paprika’s in een pan zetten.
  • Met de tomatenpuree, bouillonblokje en water de pan afvullen tot de paprika’s bijna onder water staan.
  • Ongeveer 20 minuten op het vuur zetten tot de paprika’s gaar zijn.
  • Ondertussen macaroni koken

Wij serveren de paprika altijd in een diep bord. Klein snijden, macaroni erbij en wat van het kookwater (soep).

Eet smakelijk!

Wat vonden wij ervan?

A vroeg of we het weer eens konden eten. En ook manlief en ik eten dit altijd graag. T vind de macaroni en de vulling erg lekker, maar de stukjes paprika werden na het proberen toch uit de mond gehaald. Volgende keer weer proberen dus

Advertenties

12 gedachtes over “Gevulde paprika’s

  1. Linda zegt:

    Gevulde paprika is zo lekker. Bijzonder dat dit recept al zo lang in de familie zit. De combinatie met macaroni en rijst. Die kende ik nog niet. Zelf doe ik de paprika in de oven. Krijgt het een beetje die geroosterde smaak.

    Like

  2. Iris Beukers zegt:

    Hmmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb een tijdje terug zelf gevulde courgettes gemaakt en was eigenlijk al opzoek naar een recept voor gevulde paprika’s! Ik ga dit zeker een keertje proberen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s