Nijntje speelt_bestekset en plat bord_Rosti Mepal

Eigen bestek + winactie

Ik vind het een van belangrijkste momenten op een dag. Samen aan tafel tijdens het avondeten. De enige maaltijd die we per dag met elkaar gebruiken en een mooi moment om even met zijn allen de dag door te nemen.
Het liefst heb ik dan ook dat dit moment harmonieus verloopt, iedereen zijn verhaal kan doen, en dat er ook nog eens goed gegeten wordt. Dat is natuurlijk een droom. Helaas is dit namelijk ook het moment waarop er goed opgevoed moeten worden. Ik wil namelijk geen ellenbogen op tafel, eten doe je met je mond dicht en eet ook alsjeblieft fatsoenlijk met je bestek. Voor de kinderen vind ik het belangrijk dat ze eten met kleiner bestek. Dit past beter in hun hand en beter in hun mond.

Kinderbestek

Voor beide kinderen kreeg ik bij de geboorte kinderbestekjes. Bij de juwelier gekocht en ingegraveerd met hun naam. A kreeg er zelfs twee. Dat doet me denken aan mijn eigen zilveren bestekje van vroeger. A eet nu ook van de kleinste van dit bestek. De grote variant, die T ook heeft gekregen ligt in de kast en komt met kerst tevoorschijn. Maar eigenlijk vind ik dat een maatje te groot.

Mijn oude bestek van vroeger wordt niet meer gebruikt en is ook wat zwart uitgeslagen daarom. Wel leuk om verschillende generaties kinderbestek naast elkaar te zien.Kinderbestek door de jaren heen

Van gebaksvork naar eigen bestek

T had eigenlijk nog geen passend eigen bestek. Hij kreeg bij zijn borden vaak een gebaksvorkje en een lepel die ik ooit van olvarit gekregen had. Zaten die niet ooit in een blije doos? Geen leuke passende combinatie. En het gebaksvorkje is dan wel de juiste maat, maar natuurlijk niet een ideale oplossing.
Het kinderservies van Rosti Mepal is helemaal perfect voor T.Nijntje speelt_Rosti Mepal

Het bestekje is onderdeel van een hele set kinderservies. Naast het bestek bestaat dat uit een plat bord, pap bord, schaaltje, diverse glazen en drinkbekers. Je kunt zo je eigen servies samenstellen. Compleet in hetzelfde thema.
Ik mocht van Rosti Mepal het bestek testen, samen met het bijpassende platte bord. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s; Nijntje op reis, bruna boerderij, of dierentuin en het nieuwste thema Nijntje speelt.
Ik koos voor Nijntje speelt. Het bord en bestek zijn voorzien van plaatjes van Nijntje en de kleur is vrolijk oranje.

Bestek en bord

Nijntje speelt_bestekset en plat bord_Rosti MepalHet bord, heeft een mooie oranje rand, met aan weerszijden twee bredere stukken, waar je het bord goed kan vasthouden. De opstaande rand is heel prettig voor kinderen die zelf willen eten. Het eten schuif je hierdoor niet direct van je bord af. Dit maakt het “zelluf doen” een stuk gemakkelijker.
Het bestekje bestaat uit drie delen.
Een vork met fijne niet te scherpe tanden. Hij prikt wel goed, maar bezeert je kindje niet als hij zijn vingers per ongeluk ook mee wil prikken of de vork te hard in zijn mond stopt.
De lepel is vrij plat. Wel fijn om mee te scheppen voor de kinderen. Maar als je er soep of een toetje mee wil eten, dan is het lastiger. Hiervoor zal ik dan toch snel een andere lepel pakken.
En het spannendste een mes. Eindelijk heeft T ook een mes. Ondanks dat dit mes heel bot is en daardoor geschikt voor kinderen, lukt het hem wel zijn aardappel in kleinere stukken te snijden. Goed om mee te oefenen dus.
Wel moeten we hem nog aanleren, dat een mes niet moet worden afgelikt…..

Het bestek heeft ook fijne handgrepen. Kinderen, maar ook volwassenen houden ze fijn vast. Handig dus als je je kind nog even wil helpen.

Winactie

Wij geven het nieuwe kinderservies van Rosti Mepal dan ook een dikke 8, als we een cijfer zouden moeten geven. En A was zelfs een beetje jaloers op T. Als Nijntje fan, had zij toch ook nog graag met dit bestek gegeten.
Daarom mogen wij ook nog iemand anders heel blij maken met dit bestekje met bijpassend platte bord. Wil jij voor je kind, kleinkind, nichtje, neefje, oppaskindje of misschien heel iemand anders ook zo’n mooie set ontvangen? Laat dan in een reactie achter, voor wie jij heel graag dit mooie setje wil ontvangen. Als je ook de Facebookpagina van MMopvrijdag hebt geliked, mij volgt op Twitter of Instagram, maak je een extra kans. Laat hieronder dan ook even weten waar je me volgt, zodat ik je extra kans niet per ongeluk vergeet.

Meedoen kan tot en met vrijdag 22 mei. Zo heeft iedereen die met de meivakantie weggaat ook een kans.

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening is echt en verandert niet door een opgestuurd product.

12 gedachtes over “Eigen bestek + winactie

 1. marjon zegt:

  Ik doe graag mee! Onze dochter heeft destijds een woezel en pip bordje met bestek gekregen. De kleine man eigenlijk niks… herkenbaar, hij eet vaak met gebakvorkje of met de gekregen lepeltjes uit de baby dozen.

  Like

 2. ilsiee prins zegt:

  Ach helemaal leuk. En erg praktisch natuurlijk. Doe graag mee voor mijn kleine man, die straks toch ook echt zijn eigen set bestek moet… 😉 Heb alle verplichte stapjes doorlopen… Groetjes en een fijne avond

  Like

 3. Lies zegt:

  Super schattig zeg!!! Ik doe heel graag mee voor het toekomstige kindje van een hele lieve vriendin, dit is echt zo`n vrolijk en leuk kado!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s