peuterfestival

Peuterfestival

 

 

 

Het is voorjaar en dat betekent dat het festivalseizoen weer geopend is. En volgens mij gaat dat door tot de kans op te herfstig weer zeer groot is.
Wij zijn nooit echte festivalgangers geworden. Niet dat we het niet leuk vinden, maar het kost zoveel tijd. Tijd die we er niet voor maken. Want je kon ons elke weekend wel op een tennispark in de omgeving terugvinden.
En toen kwamen de kinderen. Langzaam afbouwend, maar we waren niet meer elk weekend op de tennisbaan. Maar nog steeds heel vaak. Maar er stonden ook kinderactiviteiten op het programma. Zo gingen we afgelopen weekend toch naar een festival. Het peuterfestival. Een 2 uur durend spektakel voor peuters. En het was zo leuk, dat ik de hoogtepunten voor je op een rijtje zet.

Workshops

Er waren verschillende workshops. De workshops werden om 10:15 en om 11:00 gegeven zodat je er 2 kon uitkiezen. Inschrijven vooraf via de site was heel handig, dan was je verzekert van een plek.
Muziek op schoot
Om 10:15 volgden wij de workshop “muziek op schoot”. Een cursus die je bij Pier K ook kunt volgen.

Kennis maken met Pippelientje het beertje. Alle kindjes komen aan de beurt, mogen hun naam vertellen als ze het weten en het beertje aaien. Lekker veel herhaling, zodat de kleintjes ook zelf mee kunnen doen.
Ook zongen we een herkenbaar liedje over dieren, met bijbehorende figuren en de geluiden.
Ook samen dansen vond T erg leuk. Workshop muziekopschootEn bij het afscheid aaiden we Pippelientje ook weer gedag.

Peutergym
Om 11 uur volgden wij de workshop peutergym. Eerst de peuters lekker laten rennen met een ballon. En wat renoefeningen. Naar de mat, terug naar mama en op je tenen lopen.
T vond het klimparcours dat was uitgezet het mooiste. Via de trampoline over de smalle bank, klimmen op het wandrek, hangen aan de brug en dan weer lekker klimmen. Na afloop van de workshop zat hij er direct weer op. En boos dat hij werd, dat er nog meer te doen was…Workshop peutergym

Op het plein

Voor, tussen en na de workshops was er ook nog genoeg te beleven. Op het schoolplein stonden diverse kramen. Zo was de bibliotheek aanwezig, daar werd in een gezellig hoekje voorgelezen. T had er geen tijd voor, want er was nog veel meer.
Daarnaast stond ook een kraam met gezonde peutervoeding, waar ik helaas niet ben blijven kijken, mijn peuter had andere interesses. De Buurtmoestuin stond er ook, natuurlijk wel even gedag gezegd tegen de bekende vrijwilligster die er stond.

Naast de informatieve kramen stond er een springkussen, kon je bellen blazen, en op de foto als Elsa en Olaf. Deze fotowand was gemaakt door een paar dames uit groep 7. Echt heel knap gedaan!
T vond het ook fantastisch dat je eendjes kon vangen. Spelen met water en eendjes is bij veel peuters een hit. A liet zich ondertussen schminken bij de leidsters van het kinderdagverblijf.
Ook leuk, waren de timmer en knutseltafel. Vele peuters heb ik daar zien aanschuiven. T zijn interesse was duidelijk voor de timmertafel, dus wat er op de knutseltafel gemaakt werd, weet ik niet, maar T en A maakte allebei een leuk “elfje” van hout, knopen en spijkers.activiteiten_peuterfestival

Natuurlijk werd ook de poppenkast niet vergeten. Verschillende voorstellingen gedurende de ochtend, met verschillende thema’s.

Dalton café

Dorstig geworden? Of gewoon heel even behoefte aan pauze. Dan was daar het Dalton café/ Koffie, thee en voor de kinderen limonade met wat lekkers stond er voor iedereen klaar. Voor de ouders direct informatie over de leukste school van het dorp en het Dalton concept.

En natuurlijk aan het einde van het event een leuke goodiebag met daarop het logo van de school! Nu maar hopen dat de aanwezige peuters net zo enthousiast zijn geworden als wij al waren, dan heeft T er leuke klasgenootjes bij over 2 jaar. Basisschool Het Palet bedankt voor de geweldige organisatie. Het was een fantastische ochtend!peuterfestival

Hebben jullie ook wel eens een evenement speciaal voor peuters bezocht?

Advertenties

9 gedachtes over “Peuterfestival

  1. Linda zegt:

    Niet zo groot als deze hoor. Maar ze hebben ieder jaar in het theater een peuterfestival met verschillende voorstellingen (waar je reguliere prijzen voor betaald) en in de foyer allerlei activiteiten binnen een thema. Zijn nu twee jaar geweest, beide een succes.

    Like

  2. marjon1911 zegt:

    Ik heb nog nooit een peuter festijn gezien of bezocht. Ik wist niet eens dat ze bestonden. Maar lijkt me wel heel erg leuk en gezellig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s