18 juni Vaderdag

18 juni, Vaderdag!

Dit jaar valt Vaderdag op 21 juni, maar als 18 juni op zondag valt, dan is het meestal ook vaderdag. Een dag die we vroeger thuis in de jaren 80 niet uitgebreid vierden. Waarom niet? Omdat 18 juni bij ons thuis elk jaar een beetje Vaderdag is.

Knutselen voor Vaderdag

Natuurlijk maakten we op de basisschool leuke asbakken en pennenhouders van klei. En natuurlijk was onze vader blij met de knutsels, bijbehorende gedichten en de kruimels in zijn bed van het ontbijt.
Ook A knutselt op school deze week een leuk Vaderdag cadeau. Aangezien T fulltime thuis is, maak ik nu zelf een knutsel voor vaderdag.

Wij hebben geen printer thuis, dus ik heb manlief gevraagd om een aantal dingen te printen. Doet hij blind, 1 van de dingen is ook niet goed geprint en dat heeft hij ook niet gezien. Dus dat kan hier makkelijk.
Mijn keuzes deel ik natuurlijk verder niet, hij zou zomaar eens op het idee kunnen komen om het te lezen, denk het niet, maar ik sluit het risico toch maar even uit.

Cadeaus voor Vaderdag

Ook heb ik namens de kinderen een leuk cadeau voor Vaderdag. Ik won dankzij deze blog van Nicole een heel leuk pakket. En ja, dat weet manlief al. Blijdschap was niet te verbergen toen we samen op de bank zaten. Beer in a box kende ik eerder nog niet, maar de vragenlijst die ik heb ingevuld getuigde van creativiteit, dus ik ben ook erg benieuwd!

Terug naar de jaren 80. Wij kochten geen Vaderdag cadeaus. Naast de knutsels kreeg hij op 18 juni toch ook altijd al een cadeau. En ook toen was het ontzettend lastig om voor mijn vader iets te kopen. Ik herinner me dat met Vaderdag altijd douchegels en een nieuwe kam op de wensenlijst stonden en rond Sinterklaas nieuwe pantoffels. Ja verder was hij zeer tevreden met alles wat hij al had. Dus Vaderdag werd bij ons zodra mijn broertje naar de middelbare school ging en niets meer maakte op school snel afgeschaft.18 juni Vaderdag

Vaderdag en 18 juni

Maar waarom Vaderdag en 18 juni voor mij aan elkaar verbonden zijn? Eigenlijk heel simpel. Mijn vader is jarig op 18 juni. Dus al 37x is hij op of rond Vaderdag jarig. Eigenlijk was het voor hem dus altijd dubbel feest.

Dit jaar is hij er niet om zijn verjaardag met ons te vieren. Samen met zijn broer, ja die uit Australië, van die Facebookfoto en mijn moeder viert hij het dit jaar niet thuis. Zoals ook vele afgelopen verjaardagen het geval was.

Maar papa, via deze weg. Van harte gefeliciteerd! En natuurlijk een leuke Vaderdag 😉

Hoe vieren jullie Vaderdag?

Advertenties

5 gedachtes over “18 juni, Vaderdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s