Ijs van aardbeien

Aardbeienijs

Zoveel fruit zuig je er niet zomaar uit!

De slogan van de beroemde waterijsjes van Festini. Mijn kinderen kiezen ook regelmatig een perenijsje uit als ze een waterijsje mogen uitkiezen. Heerlijk en inderdaad, je zuigt het fruit er niet zomaar uit. In het kader van de #mamachallenge2015 maakte ik mijn eigen fruitijsjes. Net zo lekker als die van Festini?

Tupperware

Lang geleden in de jaren ’80 had Tupperware ze al. En wij dus ook. Zelfgemaakte ijsjes uit Tupperware vormpjes. En Tupperware is onverwoestbaar. Ja echt, want die vormpjes die mijn moeder gebruikte om ijsjes voor ons te maken, heb ik nu in huis. En nu maak ik er ijsjes mee voor mijn eigen kinderen. In het kader van de #mamachallenge2015 vertel ik je wat voor ijs ik maakte.

Van aardbei tot aardbeienijsje

Aardbeien
Heel veel aardbeien hadden we meegenomen uit de moestuin. Een deel aten we lekker op als toetje met slagroom. Maar een deel hebben we apart gehouden voor ijs. Een soort festini ijsje, maar dan zelf gemaakt.

Zoveel fruit zuig je er niet zomaar uit!

De aardbeien werden eerst even gewassen, en daarna haalden we hun kroontjes eraf. Als ze vast bleven zitten, dan sneden we ze er gewoon af. We hadden zoveel aardbeien, dat het kleine beetje verlies van het fruit niet uitmaakt.

Aardbeiensap

In de blender maakten we de aardbeien tot aardbeiensap. Onze aardbeien zaten zo vol sap, dat extra sap of water toevoegen om te verdunnen niet nodig was. Met ander fruit vorig jaar hebben we dat nog wel eens moeten doen, omdat het andere te dik was.
Het aardbeiensap schonken we in de Tupperware vormpjes en omdat we nog zoveel over hadden, vulden we ook een bakje voor ijsblokjes met het sap.
Aardbeienijs

Vriezen maar

Deksels, en stokjes erop en invriezen maar. De ijsblokjes werden voorzien van een prikkertje en daarna afgedekt met een stukje plastic folie. Door de prikkertjes kun je de ijsblokjes ook als een mini ijsje eten.
Een aantal uren in de vriezer en klaar is je ijsje. Voor de zekerheid laat ik ze meestal een nachtje in de vriezer staan voor gebruik. Dan weet ik zeker dat ze klaar zijn.

Puur fruit

Een ijsje van alleen maar fruit. Dus geen toegevoegde suikers, of andere stoffen. Alleen fruit!
Wij kozen er deze keer voor om alleen aardbeien te gebruiken. Maar je kunt met fruit genoeg variëren.

Een heerlijke smaak ijs is ook watermeloen. Ook in combinatie met aardbei.
Vorig jaar maakten we al eens ananasijsjes en ook de perenijsjes hebben al eens in de vriezer gestaan.

Ijs van aardbeienEn smaakten ze goed? Natuurlijk maken we ijsjes om ze ook te proeven. En ze smaken heerlijk. Echt naar aardbeien. Ja duh, er zitten ook alleen aardbeien in. Minstens net zo lekker als de ijsjes van Festini en veel lekkerder dan zomaar een waterijsje uit de winkel. En ook nog eens gezond. Je kunt je fruithap nu prima vervangen door een ijsje op de warme dagen.
Aardbeienijsje

Welke smaak zou jij maken?

Advertenties

18 gedachtes over “Aardbeienijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s