Voorkeurshand

Linkshandigendag

Ja je leest het goed. Het is vandaag linkshandigendag. Voor alles is een dag. Dus ook voor de minderheid van onze bevolking die linkshandig is.
En dat terwijl de linkshandigendag volgend jaar al 40 jaar bestaat en dus ouder is dan ik.

2 handigheid

Ik ben al bijna 38 jaar linkshandig. Ik was ongeveer 1 jaar dat mijn moeder al ontdekte dat mijn voorkeurshand mijn linkerhand zou kunnen zijn.
Nu speel ik altijd een beetje vals. Ik ben niet compleet linkshandig. Ik ben 2 handig. Als in, ik schrijf, tennis, smeer mijn brood en schil de aardappels met links. Maar daarentegen knip, brei, dart en eet ik mijn soep met rechts.Voorkeurshand

Linkshandigheid in de familie

Aan mijn vaders kant van de familie komt linkshandigheid vaker voor. Een ook en een tante waren/zijn linkshandig. Ik had het vermoeden dat T als dreumes ook links als voorkeurshand had. Inmiddels lijkt hij weer een volkomen normale rechtshandige. Maar wie weet wat zijn verdere ontwikkeling hem brengt.

Probeer het eens…

De linkshandigendag is ooit bedacht om bij het overgrote deel van de bevolking de “problemen” die linkshandigen ondervinden uit te lichten.

Een aantal van deze “problemen” die linkshandigen tegen komen in het dagelijks leven worden door Libelle uiteengezet in het kader van linkshandigendag.

Probeer maar eens uit:

  • Met je linkerhand een blik open maken met een blikopener
  • Met een dunschiller een appel of aardappel schillen. (Ik heb er overigens 1 waar zowel ik als de rechtshandigen onder ons mee kunnen werken)
  • Kaarten, bij sommige spellen staan de symbolen op 1 kant. En die kun je dus niet zien als je met links een waaier maakt van de kaarten.
  • Schrijven op een schoolbord op whiteboard. Let op, je veegt zo met je hand over de geschreven tekst heen.

Nu ben ik nog wel even benieuwd of je het geprobeerd hebt? Lukt het met links?

Advertenties

9 gedachtes over “Linkshandigendag

  1. roykoper zegt:

    Ik kan met rechts al niet netjes schrijven…. Heb het natuurlijk wel even voor je geprobeerd en het lukte nog aardig… Alleen sommige letters in spiegelbeeld

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s