Terugblik_40

Terugblik #40

Hey Hanneke,

Wat bijzonder die gesprekken van jullie op school met de kinderen erbij. Wij doen gewoon nog aan ouderwetse oudergesprekken, wel zo makkelijk. Maar die stonden deze week nog niet op de agenda. Wel veel andere leuke dingen. En het fijne is dat het weer ook zo lekker meewerkte hè. Het was nu wel lekker nazomerweer. Zo is de herfst op zijn mooist! En daar hebben we echt van genoten…

Vrijdag waren T en ik natuurlijk eerst even in de moestuin geweest. Heerlijk met dat mooie weer, maar toch merk je goed dat het herfst is, want de tuin was erg nat. Wel zagen we deze prachtige paddenstoelen. En hebben we heerlijk aardappels verdeeld over zakjes. T riep bij elk zakje dat hij vol genoeg vond: “1 kilo”, want zo zwaar maakten we de zakjes. Hij heeft zich dus ook weer goed vermaakt.
Het weekend was ook heerlijk, op de fiets naar de tennis, op een heerlijk warm terras gezeten. R viel weer in bij een van de competitieteams. A ging er op de spacescooter heen. Haar achterband van de fiets is namelijk zo plat als een dubbeltje. En helaas er moet een nieuwe omheen. Gelukkig heeft ze vervoer genoeg.
Zondag hadden we de proeverij van de biologische buurtmoestuin. Toastjes met bloemetjes, chocolade courgettecake, thee, soepen en nog veel meer lekkers geproefd. Allemaal met producten uit de tuin.
O en slecht geslapen! Midden in de nacht recht op in bed. Een van de rookmelders stond te loeien. Gelukkig loos alarm. Maar wij waren goed wakker, A ook. Maar T heeft er niets van gemerkt. Waarom dat ding nu ineens af ging?Terugblik_40_weekend

De nacht erna ook wat minder slaap, maar dat kwam door een zelf gezette wekker. Wij hebben natuurlijk even de maansverduistering gekeken. A vond het maar eng, midden in de nacht in de tuin. Maar het was zo mooi, heel helder, heel stil en daardoor best indrukwekkend.

De rest van de week dus maar even bijgekomen van het weinige slapen. En natuurlijk ook genoten van het mooie weer. Samen met T heerlijk kastanjes gezocht. Nou zoeken was niet nodig, want het briesje blies de kastanjes zo uit de boom. We moesten maar oppassen dat er niet zo’n stekelbol op je hoofd landt. En achter weg stuiterende kastanjes aanrennen hè! Hij had het snel door.Terugblik_40

Hoe was jullie week?

Advertenties

5 gedachtes over “Terugblik #40

 1. Vlijtig Liesje zegt:

  Ik vind gesprekken met de kinderen erbij op school niet altijd ideaal. Want je praat dan veel minder vrij vind ik. En niet alles is fijn voor een kind om te horen.

  De foto’s van je week vind ik erg mooi. Vooral die van de maan!

  Like

 2. Hanneke zegt:

  Het idee ervan is dat de kinderen vanaf het begin betrokken zijn bij hun leerproces. Dat ze samen met de juf afspraken maken en niet achteraf horen wat er is afgesproken. Wij vinden het erg fijn en het past wel bij onze manier van opvoeden.
  De kinderen vinden het ook prettig en ze merken ook dat de juffen welwillend zijn in een op een gesprekken dan als er een hele klas omheen staat. Ook dit is een leerpunt voor de kinderen.
  En als ik een echt probleem heb dat ik niet wil bespreken met mijn kind erbij dan maak ik een afspraak voor na de lessen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s