Minions traktatie

Q was jarig dus dat betekent trakteren op school. Alhoewel gezonde traktaties worden gepromoot vindt Q dat niet zo lekker. Hij is helaas niet zo van de groente en fruit. Ook dit jaar werd dus de traktatie lekker maar vooral mooi.

Q mag elk jaar het thema verzinnen en ik kijk dan wat ik ermee kan. We hebben al Thomas de trein, Angry birds, piraten en nog veel meer gehad de afgelopen jaren. Dit jaar viel de keuze op minions!

Hij zelf had bedacht dat ik die van (neger)zoenen (ja sorry, maar we discrimineren niet hè) zou maken maar dat zag ik niet zo zitten vanwege de kwetsbaarheid hiervan. Op pinterest kon ik niet dat vinden wat ik graag wilde dus heb ik zelf wat bedacht. Ik maak Minions van kano’s.

Minions van kano’s

Benodigdheden:
Kano’s
Candymelts, in de juiste kleur of met speciale kleurstof
Marsepein
Oogjes
Au-bain-marie pan
minion traktatie

Werkwijze:
Ik ben begonnen met het maken van de gele candymelts. Ik moest ze zelf kleuren omdat de juiste kleuren er niet waren in de winkel.
De geel heb ik, toen het goed gesmolten was, over de kano’s uitgesmeerd. Goed laten drogen en daarna begonnen met de blauw.

Het dippen en smeren was bij de kano’s best lastig omdat de koekjes vrij zacht en bros zijn. En zodra ze uit elkaar beginnen te vallen kan je beter stoppen, want wat je ook doet, het helpt niet meer. Er zijn er dus wel een paar weg gegaan (lees: opgegeten door de kinderen).
Toen de blauw gedipt was heb ik met een satéprikker de “bretels” erop getekend.

Natuurlijk moeten er ook oogjes op en bij de minions zitten die in een soort bril. Met marsepein en snoepoogjes heb ik deze gemaakt. Ik heb het op de candymelt vastgezet met een restje van de blauwe candymelts.
Als laatste moest er nog een mondje op. Dit heb ik ook met marsepein gemaakt. De haren heb ik achterwegen gelaten maar deze zou je bijvoorbeeld met chocoladehagelslag kunnen maken.

Op school waren ze een groot succes. De klasgenoten van Q vonden ze erg mooi en ook nog lekker.

Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

15 gedachtes over “Minions traktatie

 1. marjons zegt:

  Erg leuk gemaakt! In ons dorp mogen ze niet trakteren. Waar ik zelf werk wel, maar dat zijn vaak eenvoudige of gekochte traktaties. Niet zo’n mooie minions.

  Like

  • Hanneke zegt:

   Wat jammer dat ze niet trakteren mogen. Maar aan de andere kant ook wel gezond en makkelijk voor de mama’s.
   De trend bij ons op school is wel zelf gemaakt maar ik vind het ook heel erg leuk om te doen anders zou ik er nooit aan beginnen natuurlijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s