Marijke en Hanneke

Hallo! Eh…Ken ik u?

Hallo! Een verbaasde blik van mij en dan zeg ik toch maar gedag terug. In die paar seconden voor ik je gedag zei ging het volgende door mijn hoofd: Hallo? O het was echt tegen mij, hmm ken ik die persoon? Nou zij mij wel dus ik zeg ook maar even hallo. Maar ik weet het ligt meestal niet aan mij. Maar waarom dan toch die verbazing dat een vreemde mij gedag zegt…

Ik was het niet

Ik herken je over het algemeen wel, als ik je echt ken. Van school, van het sporten, via de kinderen of wat dan ook. Maar het kan dus ook zijn dat je mij niet zag. Je zei mij niet gedag, je dacht dat je mijn zus gedag zei.

Haha ja echt, ik was het niet, het was mijn zus. Die ken je wel. Van school, sporten of via de kinderen.H&M

Soms duurt het even, maar we zeggen vaak maar gedag terug. We zijn het inmiddels gewend. En volgt er een gesprek, dan leggen we het aan je uit.

Ooit was het een spel

Ooit in een inmiddels best ver verleden, we waren pubers begon dit feestje. 2 blonde dames van bijna dezelfde leeftijd. Vreemden, meestal tegenstanders bij het sporten konden ons niet uit elkaar houden. Leuk samen dubbelen, zelfde kleding, zelfde racket. Zelfs de elastieken in het haar stemden we hier op af. En de een is links, de ander rechts. Maar dat viel velen niet op. Het was een leuk spel!

Nu 20 jaar later, wonen we niet meer in hetzelfde dorp, maar nog steeds wel bij elkaar in de buurt. Zo kan het gebeuren dat we mensen tegenkomen die we niet kennen, maar die ons lijken te kennen.

Even bellen of appen met elkaar. Ik heb je eer weer hoog gehouden hoor. Ik heb weer iemand gedag gezegd voor je. Maar wie het was? Geen idee.

Dus bij deze. Kijken we wat vreemd als je ons groet? Misschien ben ik het wel niet, maar is het mijn zus….

Lijken we nu zoveel op elkaar dan?

Maar zeg nou zelf, zoveel lijken we toch ook niet op elkaarMarijke en Hanneke

Β 

Advertenties

17 gedachtes over “Hallo! Eh…Ken ik u?

 1. Astrid zegt:

  Haha, ik herken dat wel met mijn zus. Vroeger dachten veel mensen dat we een tweeling waren en als we dan zeiden dat we twee jaar schelen, dachten ze dat zijn ouder was. Zij is twee jaar jonger maar wel langer. Het is soms ook grappig als mensen vragen waar mijn geleidehond is. Dan zien ze dat ik blind ben en halen me door elkar met iemand anders die ook blind is en wel een geleidehond heeft. Ik kan du sjullie foto’s niet vergelijken haha.

  Like

  • Marijke zegt:

   O dat tweelingen stuk en dan de verkeerde ouder schatten is ook zo herkenbaar. En nee vergelijken is dan wat lastig als je het niet kan zien. Kan de foto (nog niet) drie dimensionaal maken voor je

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s