Kerstkrans

Sinterklaas of kerst tag

De eerste kerstboom is al weer gespot. Hallo mensen het is nog steeds november hoor! Ik weet dat het gezellig is, maar kan het niet even wachten tot Sinterklaas het land weer uit is en lekker in Spanje zit? Ondanks dat wij nog fanatiek Sinterklaas vieren, zijn we ook al stiekem bezig met kerst natuurlijk. Wie niet…. De kerstversiering in de winkelcentra, al dan niet gecombineerd met Sinterklaas items hangt alweer en de eerste reclames over kerst zijn al weer langs geweest via Facebook of de tv. Daarom bedachten we de Sinterklaas of kerst tag.

De bedoeling is dat je bij elke woord kiest voor Sinterklaas of kerst. Als het echt niet kan, dan maak je geen keuze, maar dan wel goed onderbouwd!

1. Lekkernijen (De pepernoten en marsepein of kerstkransjes)
M: Nou dat begint goed, ik vind dit gelijk een vreselijke keuze. Dan toch Sinterklaas, vanwege de borstplaat, chocola, pepernoten en marsepein. Kerst is meer chocola in kransjes. Sint is net even veelzijdiger.
H: Absoluut de pepernoten en marsepein. Ik ben niet zo dol op de zoete koekkransjes en ook niet op chocolade.herfstlekkers

2. Versieringen (Sinterklaasversiering of kerstboom en ander versiering)
M: Kerst! Met kerst hebben we de boom, lichtjes aan de carport en natuurlijk knutsels en overal kaarsjes. Met Sinterklaas alleen knutsels.
H: Dat is bij mij dan toch kerst/ Met sint doe ik niets aan versieren en met kerst staat er dan toch echt een boom in mijn huiskamer. Verder dan dat ga ik eigenlijk ook niet hoor.Kerstboom
3. Vervoer (Het paard, of de slee met rendieren)
M: Hmmm de slee met rendieren. Ik heb niets met paarden.
H: Paard
4. Knechten (Zwarte Piet, of de rendieren en elven)
M: Zwarte Piet.
H: Ik ben wel dol op elven maar die van de kerstman vind ik een beetje eng. Zwarte Piet dan dus.
5. Cadeaus (In je schoen, met pakjesavond of onder de boom met een sok op de schoorsteen)
M: In de schoen! En met pakjesavond natuurlijk. De verwondering van de kinderen over het Sinterklaasfeest is magisch. En onder de boom staat een stal. Beetje gek een stal met pakjes.
H: In de schoen/zak. Heeft iets speciaals vind ik.Schoen zetten
6. Menu (Eet je iets speciaals met Sinterklaas, of een uitgebreid kerstmenu)
M: Wij eten hier thuis nog steeds het kerstmenu dat wij vroeger thuis ook kregen. Een heerlijke traditie die ik hopelijk nog vele jaren kan doorzetten.
H: Dat is dan weer kerst. Sint staat in het teken van de zak en de spanning, kerst in het teken van gezelligheid aan tafel.
7. Geloof (Bisschop van Myra of kerstkind)
M: Beide. Beiden zijn ze al heeeeeeeeeel oud en eigenlijk al lang dood. Maar beiden hebben veel goeds betekent voor de wereld en doen dat nog steeds. Dus deze geschiedenis mogen we door geloof blijven herdenken.
H: Geen van beide, sorry.
8. School (surprises of kerstdiner)
M: Kerstdiner! De sfeer, iedereen mooi aangekleed, donker, kaarsjes en allemaal hapjes. Magisch! Surprises zijn wel leuk, maar het duurt altijd te lang.
H: Ik vind het elke keer weer een grote klus maar ik vind de surprises wel erg leuk.
9. Sinterklaas of Kerstman
M: Sinterklaas, de kerstman bestaat niet.
H: Sinterklaas!!!
10. Sinterklaas of kerst
M: Ik vind ze allebei leuk. Maar Sinterklaas vooral met jonge kinderen. Kerst voor de sfeer.
H: Ook hier sinterklaas. Ik vind dat een veel gezelliger feest dan kerst.

En wat heeft jullie voorkeur? Sinterklaas of kerst?

Advertenties

8 gedachtes over “Sinterklaas of kerst tag

  1. marjons zegt:

    Wij wachten hier in ieder geval tot Sint weer weg is voordat de Kerstboom komt. Ik vind qua sfeer Kerst leuker, de kaarsjes, lampjes en boom. Voor de kinderen Sint. Bij omi (schoonmoeder) vieren we kerst met cadeautjes. Altijd gezellig, maar we hebben onze dochter van 4 verteld dat de cadeautjes niet van de Kerstman komt. Die komt in andere landen, maar wij voor elkaar cadeautjes kopen, omdat het feest van liefde is.

    Like

  2. Linda zegt:

    Wat een leuke tag! Hadden jullie hem niet iets eerder kunnen bedenken, had ik hem afgelopen zondag kunnen inplannen 😉 Maar ga hem zeker overnemen. Beide feesten hebben zo wel zijn charmes, ik merk dat Sinterklaas bij ons toch echt draait om de Goedheiligman zelf met tv kijken, intocht, handjes geven en cadeautjes. En kerst om gezelligheid, familie en lekker eten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s