Heeft aangifte doen van auto-inbraak zin?

Misschien weten jullie nog dat er onlangs een inbraak was in mijn autootje. In eerste instantie misten we geen spullen maar later bleken er toch wel wat dingen weg te zijn.
Het ging niet om grote dingen, maar toch jammer.

Wat misten we dan?

Een stekkertje om de telefoon op te laden via de sigarettenaansteker van de auto.
Een bluetooth headsetje, ook voor de telefoon.
Een aansteker.
Een half pakje shag, van mijn man.

En nu?

Tja, jammer dan, denk je. Daar horenof zien we natuurlijk nooit meer iets van.

Niets was minder waar. Ongeveer twee weken na de digitale aangifte kreeg ik een e-mailtje van een nabij gelegen politiekorps. In hun regio was er een aanhouding verricht na een inbraak in een andere auto en de persoon die was gearresteerd had nog een en ander aan spullen bij zich. Of wij de bijgesloten foto’s wilde bekijken om te zien of er iets van ons bij zat.
En ja hoor. Een headset, die wel heel erg leek op die van ons zat er tussen, en mijn man herkende een van de aanstekers. Geen dure hoor, zo een setje van drie voor een euro maar toch.

Omdat mijn man op het punt stond om naar zijn werk te gaan, voor twee weken, kwam de politieagent meteen langs met de spullen om te kijken of we ze konden identificeren. Dat bleek voor de headset niet zo moeilijk te zijn aangezien deze nog gekoppeld was aan de telefoon van mijn man.

De spullen werden weer meegenomen als bewijsmateriaal en er ging weer een hele tijd overheen. Bijna twee maanden na de inbraak in mijn auto kreeg ik een telefoontje.

inbraak eigendommen

Ik mocht mijn spullen opkomen halen. En of ik dan meteen de aangifte, die ik digitaal gedaan had, wilde ondertekenen.

Heeft het zin om aangifte te doen na een auto-inbraak?

Inmiddels heb ik mijn eigendommen weer in mijn bezit en ik kan dus antwoord geven op de vraag “Heeft het zin om aangifte te doen na een auto-inbraak?”.

Ja het heeft zin. Zonder mijn aangifte had ik mijn spullen niet terug gekregen. Ook hadden ze zonder mijn aangifte, en die van andere, misschien niet voldoende bewijs gehad om deze persoon op te pakken.

Voor de nieuwsgierigen onder ons. De persoon in kwestie zit nog steeds vast en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Ik heb gevraagd om mij op de hoogte te houden van de zaak en zal op mijn beurt jullie weer op de hoogte houden.

Heb jij je spullen ook wel eens teruggekregen na een diefstal?

Advertenties

8 gedachtes over “Heeft aangifte doen van auto-inbraak zin?

 1. jansyluvzu zegt:

  Wat vervelend als mensen aan je eigendommen zitten. Goed dat je aangifte gedaan hebt. Wij hebben het ook weleens meegemaakt. ook aangifte gedaan, maar nooit niets meer van gehoord…en ik ben ook wel benieuwd of je schade op hem verhaald wordt…

  Like

 2. Sheila zegt:

  Wat vervelend en aso dat er ingebroken was in jullie auto. En ja, mee eens. Aangifte heeft zeker zin. Zo jammer als mensen denken dat dat niet zo is. Als de politie iemand te pakken krijgt, waarvan ze weten dat hij meer op zijn kerfstok heeft dan één diefstal, kan je er niets mee als er geen aangiftes zijn. Het gaat er niet om dat je er niets meer van hoort, want soms krijg je de dader nou eenmaal niet te pakken. Maar aangifte heeft echt nut. Niet alleen gericht naar díe dader. Maar bijvoorbeeld ook als teken voor de poltie om net wat vaker rond te rijden in een bepaalde wijk.

  Fijn dat julie in ieder geval de spullen terug hebben.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s