Kerstkaarten 2015

Pinterestwaardige kerstkaart maken?

Het lijkt wel een beetje uit te raken, het sturen van kerstkaarten. Met onze Kerst groet uit een sneeuwbal liet ik ook al weten, dat kerstkaarten sturen dit jaar niet in de planning lag. Toch jammer, want ik vond en vind het nog steeds erg gezellig staan, zo’n verzameling kaarten. En wetende dat iemand toch zijn uiterste best heeft gedaan om een kaart voor je uit te zoeken of te maken.

Diy kerstkaart

Vorig jaar maakte ik, voor het eerst in jaren, zelf de kaarten. Samen met A kozen we een simpel ontwerp. Maar daardoor werden de kerstkaarten wel erg leuk. Hoe simpel ook. En iedereen kan het! Daardoor kreeg iedereen, oké bijna iedereen, die ik nog een kerstkaart stuurde een  zelfgemaakte kerstkaart. De lijst met de te sturen kaarten was ik de laatste jaren al flink aan het uitdunnen. Kreeg ik geen kaart terug, dan ging je uit het bestand. Een keurig klein lijstje hield ik over.

Pinterest

Vond ik de kerstkaarten van vorig jaar al erg goed gelukt. Die van dit jaar zijn helemaal pinterestwaardig. Al zeg ik dat natuurlijk helemaal zelf. Misschien moeten jullie ze maar beoordelen. En wel eerlijk zijn he. Want als je ze waardeloos vind, dan mag dat gerust.
En ja ik besloot dus toch kerstkaarten te versturen. Maar weer minder dan vorig jaar. Ondanks dat ik dat eigenlijk toch wel jammer vind.

A maakte een aantal kaarten met een draad en een paar kleine kraaltjes. Wij kozen voor groen en goud draad, en de kraaltjes in de kleuren wit, groen, rood en goud. Echte kerstkleuren dus.
Verder heb je nodig een prikpen en plakband. En wat stevige kaarten natuurlijk.Kerstkaarten 2015
In de vorm van een driehoek prik je een stylistische kerstboom. Nu is het een kwestie van borduren met een kraaltje eraan. De losse eindjes aan de achterkant wegwerken en vastzetten met een klein stukje plakbans. En klaar is de kerstboom. Natuurlijk plakten we er nog even een gouden ster op, om het helemaal af te maken. Kerstkaarten 2015

Volgens mij genoeg uitleg om hier ook zelf meer aan de slag te kunnen.

Samen met T ging ik voor een andere kaart. Dat borduren kan onze peuter nog niet, dus we gingen plakken.
Van vilt knipte ik steeds kaarsen en hulstblaadjes en van een gouden blaadje vlammetjes.
Aan peuter nu de taak om deze op de kaarten te plakken. Het lospeuteren van het dubbelzijdige plakband ging alleen niet zo goed, dus het geduld van de peuter werd aardig op de proef gesteld, maar dat zie je toch niet terug in het eindresultaat.Kerstkaarten 2015

Wij gebruikten toevallig dubbele kaarten met raampjes, omdat we die hadden liggen, maar op een enkele kaart ziet het er eigenlijk net zo leuk uit. En ook niet te mislukken dit. Niemand die het erg vindt als een peuter een beetje scheef heeft geplakt.

En wat is je oordeel? Zijn deze kerstkaarten niet echt pinterestwaardig?

7 gedachtes over “Pinterestwaardige kerstkaart maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s