Dankbaar

Ik ben Dankbaar

2015 is bijna voorbij. En wat doen we dan? Dan kijken we meestal even terug op de afgelopen periode. De komende periode blikken we dus wel vaker terug, maar nu kijken we eerst eens waar ik dankbaar voor ben in 2015 in het bijzonder.

Terugkijkend op 2015 met als thema dankbaar komt er 1 ding als eerste in mij op. Familie. Ik ben dankbaar voor mijn familie.

Gezin

Allereerst natuurlijk mijn eigen fijne gezinnetje. We hebben niet het makkelijkste jaar ooit gehad. Het was zwaar op sommige punten. Maar hoe fijn is het dan om met elkaar te zijn. Te genieten van een dagje strand, de goede punten van A op school en dat T zo’n heerlijke gezellige en leergierige peuter is. Waar we elkaar soms ook best even achter het behang kunnen plakken, is het altijd fijn thuiskomen bij jullie!Dankbaar

Mijn zus

Ik mag haar al jaren tot een van mijn beste vriendinnen rekenen. Kinderen die altijd mogen komen logeren, een onverwacht kerstpakket en natuurlijk samen bloggen. En dan moet ik niet vergeten de liters thee die we ondertussen gedronken hebben als de kinderen aan het spelen zijn, of voor de kinderen op alle plekken waar we elkaar troffen.

Ouders

Zowel de mijne als mijn schoonouders. Ook zij staan altijd voor ons klaar. In alle opzichten, een luisterend oor, een extra’tje voor de kids, Kerstman of Sinterklaas. Ik kan niet anders dan dankbaar zijn voor de steun die we krijgen van hen. En ook voor de toekomst alvast, want behalve logeren willen ze ook oppassen indien nodig. En dat kan zelfs soms erg last minute zijn. Echt ontzettend fijn om jullie om ons heen te hebben.

Schoonzus

En als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste mijn schoonzus. Dankbaar ook hier voor alles wat je dit jaar voor ons hebt gedaan. Zonder in details te treden, eigenlijk is dat met geen pen te beschrijven. En dankbaar dat je samen met mij onze surpriseparty hebt geregeld. Alle uren die jij er ook hebt ingestopt, je creativiteit en de gesprekken die we het afgelopen jaar gevoerd hebben. Over wat jullie zo ontzettend bezig houdt, oh wat zou ik willen dat ik daarbij kon helpen. En ook met wat ons bezighoudt.

Natuurlijk ook de andere familieleden. Misschien wat meer aan de zijlijn, maar net zo belangrijk. En net zo lief als degene die ik er hierboven even heb uitgelicht.

Ben jij ook dankbaar?

Hoe kwam ik op het idee van dit blog? In een van de what’s app groepen met andere mamabloggers kwam het idee van een tag naar boven. Uiteindelijk werd het geen tag in de vorm van een vragenlijst, maar geven we wel het stokje aan elkaar door. En niet alleen aan elkaar ook aan jullie allemaal. Het is goed om af en toe even stil te staan bij dingen waar je dankbaar voor bent.

Lori en Marguerita gingen mij al voor. En ik geef het stokje nu door aan Charlotte. En vergeet ook de andere dames van de whats’s app groep niet: Sonja, Mariska, Marije, Marike, Nanouk, Dhini,Eva en Karin.
Waar zijn jullie dankbaar voor?

Advertenties

7 gedachtes over “Ik ben Dankbaar

 1. Mama's Jungle zegt:

  Je verhaal, laat me glimlachen 🙂 Mooi dat je dankbaarheidsblog in het teken van familie staat. Zo fijn als je daar een goede band mee hebt, dat hoor je vaak anders helaas.

  Like

 2. Nicole zegt:

  Klinkt als een leuk groepje haha! Zie leuke namen erin staan 🙂
  Maar heel fijn iets om over na te denken, doe ik ook regelmatig en hier staat familie ook zeker op 1.. Was vroeger wel eens anders, maar sinds ik moeder ben……..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s