Winterse diy huis

Kerstboom eruit, winter erin

In het kader van de campagne kerstboom eruit, kamerplant erin, bedacht ik me dat het ook wel heel kaal werd als ik de kerst het huis uitstuurde. Traditioneel is de kerstboom blijven staan tot en met woensdag, want drie koningen, maar daarna was ik al die kerstdingen toch echt ook wel zat. Maar zoals gezegd het werd dan wel heel kaal in huis. Veel minder lichtjes, en dat met deze sombere donkere dagen. Ze zijn veel saaier en donkerder dan de donkere dagen voor kerst. En dat het langzaam langer licht wordt buiten merk ik ook nog niet.

Kerst eruit, winter erin

Dus de kerst ging eruit en de winter erin. De winter is eigenlijk pas net begonnen. En naast de themabakken voorjaar, zomer en herfst, misten we nog de winter. Vorig jaar liet ik namelijk de kerstbak wat langer staan. Dit jaar had ik daar dus geen zin in. Dus ik bedacht met spullen die ik allemaal al in huis heb de winter!

Gratis DIY

Het grote voordeel van dit nu een jaar lang doen, is dat ik al heel veel spulletjes in huis heb. Hiermee kan ik inmiddels prima variëren binnen de thema’s van de seizoenen. Ik startte met de schaal.
De 3 boomstammetjes die afgelopen herfst omgevormd waren tot waxinelichtjeshouders blijven erin. Op de zilveren schaal. Deze bedekte ik nu eerst met watten. Een mooie laag sneeuw. Daarop de boomstammetjes. En de lichtjes er netjes opgelegd. Aangevuld met besneeuwde bomen en we hebben een prachtig verlicht sneeuwlandschap. Het doet mij denken aan de wintersport. Bergen (nou ja met een beetje fantasie) en sparrenbomen.Winterschaal

Windlicht

Het windlicht was ook aan de beurt. Daar bleef de laag sneeuw van het kerst tafereel liggen. 2 huisjes van ons kerstdorp, die geen kerstversiering hebben, kregen een plek. Ook de lampjes om het donker uit mijn huis te verdrijven natuurlijk. Ik wikkelde ze om 2 boompjes heen, nadat ik ze langs de rand van het windlicht had gelegd. Immers in de tuinen blijft de kerstverlichting ook langer buiten hangen dan binnen en het geeft een mooi effect. Uit het kerst tafereel mocht de dame met het hondje ook blijven. En ik vulde het aan met een sneeuwpop in een sneeuwbal. Winters, maar geen kerst meer.Winters windlicht

Oh en de kamerplant? Die gaat gewoon weer terug op zijn plek. Hij moet altijd even wijken voor de kerstboom en mag daarna gewoon weer terug.

Hoe haal jij de winter in huis?

Advertenties

2 gedachtes over “Kerstboom eruit, winter erin

  1. Yvonne van Loon zegt:

    Ziet er gezellig uit. Bij mij is alles weg, nou ja bijna alles. Er hangen nog wat stickers op de voordeur. Wij zijn de huiskamer gaan verfen na kerst, omdat onze nieuwe bank een maand eerder kwam. We hebben alles opgeruimd. Nu de kamer bijna klaar is, wel leuk om eens overna te denken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s