Betutteling of bescherming van je kind

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Daarom eten we geen filet of rauwe vis tijdens de zwangerschap en laten we alcohol staan. Stoppen indien nodig met roken. Maar het houdt niet op bij de geboorte. Nee niets is goed genoeg voor je kind.

Babykamer en borstvoeding

Zo ook bij ons. Het begint al met de babykamer, niet zoals bij de jonge moeders uit vier handen op een buik. Daar staat een paar weken voor de bevalling nog niets klaar. Een mooie kamer, op tijd ingericht, voorzien van alles wat je kleintje nodig heeft, tenminste dat denk je dan nog, want veel zal je gebruiken, maar veel ook niet. Maar dat is een ander verhaal en zijn al veel andere blogs over geschreven.

Als je kind er eindelijk is, komt je in de borst of fles discussie terecht. Of je nu wil of niet, iedereen heeft een mening over jouw keuze. Terwijl jouw keuze prima is.

Terug in oude gewoontes

Dan wordt je kleintje groter. Langzaam aan is de omgeving gewend aan dat prachtige kind dat er voortaan bij hoort. En langzaam pakt ook iedereen zijn gewoontes weer op.

De kinderen krijgen op visite een pakje drinken en waar er bij de baby buiten gerookt werd, wordt er nu weer gewoon gerookt waar de kinderen bij zijn. Maar beide zijn nog steeds heel ongezond.

Roken verbieden en de voedingsindustrie aanpakken

Afgelopen periode waren beiden meerdere keren in het nieuws. De overheid bemoeit zich ermee!

Roken in auto’s met kinderen wordt verboden. €80,- boete kun je zelfs krijgen als je rookt met een kleintje in je auto. Het is een wet.

Aan de ene kant vind ik dat prima. Ik wil ook het beste voor mijn kind. En ik wil ook dat het gezond opgroeit. Ook gaat de overheid zich bemoeien met ons eten. Ben benieuwd of de pakjes en zakjes binnenkort verboden worden. Immers die ene keer dat kinderen in een auto zitten waar misschien gerookt wordt ten opzichte van al die kilo’s suiker die er door dezelfde kinderen geconsumeerd worden elke dag op school en thuis. 

 

Betutteling of bescherming?

Maar waarom is het nodig dat de overheid dit nu moet regelen. Is het niet de keuze van de ouders, om te roken in de auto waar je kinderen bij zijn, of je kind vol te stoppen met suikers. Ja we moeten onze kinderen beschermen. En elke ouder doet hier zijn best voor. Maar is dit nu niet betutteling in plaats van bescherming? En als dit bescherming is, waarom doen we dat pas nu? Misschien dan toch maar een opvoedcursus voor je zwanger mag worden als we het toch over betutteling hebben?

Wat vind jij? Betutteling of bescherming?

Advertenties

4 gedachtes over “Betutteling of bescherming van je kind

  1. Merel zegt:

    Ik vind het vooral absurd dat ouders nog roken in de auto en er kennelijk een wet voor nodig is om dit een halt toe te roepen (of geld aan te verdienen). Maar goed, wellicht denken anderen ook zo over mij als ik mijn dochter een dorakoekje geef of knakworst 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s