Schoolfotograaf

Al sinds de kinderen op de peuterspeelzaal zaten komt er elk jaar een nieuwe schoolfoto bij. Sinds een paar jaar zijn de fotografen afgestapt van de ouderwetse blauwe achtergrond. De foto’s moeten dynamischer, speelser , frisser en anders dan andere. Dat levert wel wat meer nadenkwerk op voor mama.

Bizarre foto’s

De meest bizarre foto hier was van Q. Hij stond er werkelijk verwrongen op. Deze foto hebben we uiteindelijk ook niet gekocht hoewel ik het wel jammer vond. Maar hij was echt zo slecht! En we mochten toen nog wel kiezen uit drie verschillende, en ze waren allemaal vreselijk.
Maar ook A heeft een foto debacle gehad. Ze was leuk gekleed met een blazertje. Die echter nooit op de foto gekomen want ze moest haar jas uit doen van de fotograaf. Mijn dochter heeft dus een jaar in der hemd in de huiskamer gehangen.

Full-body

We hebben ook een keer onverwachts full-body foto’s gehad en A had een rokje aan. Niet heel erg maar bij de foto kon je wel het gat in haar knie goed zien. Op zich geen probleem want zo is ze nu eenmaal. Maar ik had, als ik het geweten had, toch een legging of broek verkozen.
Een paar jaar geleden hadden we ook full-body foto’s. Ik had overal rekening mee gehouden. Zelfs de schoentjes pasten bij elkaar. Helaas kon je dat op de foto niet zien want ze gingen op blote voeten! Als je kind dan een maillot of panty aanheeft is dat echt een bizar gezicht.

schoolfotos

Achtergronden

Ook wat betreft achtergronden hebben we inmiddels heel wat gezien. Wit, blauw, frisgroen en steigerhout hebben allemaal al een plekje aan de muur gehad.

Vintage?

Gelukkig krijgen we meestal vooraf te horen wat de achtergrond gaat worden. Ook dit jaar. Ik kreeg een mailtje met de mededeling dat de achtergrond dit jaar “vintage groen” zal zijn.
Eh huh? Ik heb het op google maar even opgezocht. Want is vintage dan, behalve oud, licht of donker? Misschien meer mint of toch lime? Ook google weet het niet want ik kreeg heel veel verschillende opties, zie foto.

vintage schoolfoto

Ik ga er vanuit dat het niet de donkerste kleur zal zijn maar welke het wel word zal de foto, achteraf, uitwijzen.
Wij gaan in elk geval voor frisse en lichte kleuren in de kleding. Dat lijkt mij het veiligst. Misschien wat oranje of zalm zoals de truitjes op de foto.

Houd jij rekening met de kleding met de schoolfoto?

Advertenties

9 gedachtes over “Schoolfotograaf

 1. Lotus Writings zegt:

  Ik heb een tijdje terug in bijna blinde paniek gezocht naar een fatsoenlijke outfit voor de oudste, omdat alles in de was bleek. Eenmaal op school ontdekten we dat we een dag te vroeg waren. Beetje jammer!
  Dus ja ik vind het belangrijk dat ze iets leuks aan heeft en haar haren goed zitten. Ben benieuwd naar de foto’s dit jaar, omdat die van vorig jaar een beetje tegenviel. Als ik haar leuker op de foto kan krijgen, moet het zo’n fotograaf toch zeker ook lukken?

  Meestal doen we iets wits aan of juist kleurrijk, afhankelijk van de wensen van de fotograaf eigenlijk.

  Like

 2. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Wij hebben nog geen ervaring met de schoolfotograaf, mijn dochter moet nog aan de peuterspeelzaal beginnen. Maar ik wil daar zeker rekening mee houden! Mijn eigen schoolfoto’s van vroeger… die kan ik echt niet aanzien! Mijn ouders vergaten geloof ik altijd dat de fotograaf kwam, liep ik daar in een of ander sjofel outfitje.

  Maar als ik dat zo lees, dan wordt het nog een heel uitdaging om overal rekening mee te houden! 🙂

  Like

 3. Noraly zegt:

  Bedoelen ze met vintage green niet een soort vervaagd grijzig groen of zo? Wat een omschrijving inderdaad! Schoolfoto’s hier zijn tot nu toe nog niet ophangwaardig geweest, maar dat maakt niet uit. Voor de nostalgie later is het gewoon leuk om ze te hebben vind ik.

  Like

  • Hanneke zegt:

   Inmiddels weet ik wat de kleur groen is. Heel vaag groenig neigend naar blauw. Beetje zeegroen maar dan heel erg vervaagd. Op het schoolplein kreeg ik ook te horen dat ik niet de enige was die heeft gegoogled.

   Liked by 1 persoon

 4. Mama, kijk! zegt:

  Haha wat heb je al veel ervaring hiermee zo te zien! Leuk om erover te bloggen.
  Ik ben al blij als er geen chocopasta meer aan hun snoet hangt en ze eindelijk wat gel in hun haren toelaten.
  Ze zijn ook best verlegen dus ik wil er geen poespas van maken. Een echte lach is een kadootje en dat lukt onze fotograaf tot nu toe wel. Alleen de groepsfoto is jaarlijks spannend geweest met zijn allen er goed op te staan. Vind ik geen probleem dat ze er dan wat minder relaxt op staan. De mooiste groepsfoto’s maken wij toch thuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s