Bunchems

Bunchems

Ze lagen goed in het zicht uitgestald bij de speelgoedwinkel. Ik zag ze op diverse blogs verschijnen. Bunchems! Dus toen ik een winactie zag bij Mamsatwork bedacht ik me geen moment. Die moest ik proberen te winnen.

En daar zijn ze dan! De Bunchems. Al een dag na het winnen stond de postbode met het pakket voor de deur. En uitpakken maar!

Bunchems

De kinderen kenden de Bunchems nog niet. Hoe aantrekkelijk ze ook waren uitgestald bij de speelgoedwinkel, ze hadden ze nog niet gezien. Wat zijn dit nu. Bunchems???
Bunchems zijn kleine plastic balletjes met weerhaken. Door de weerhaken blijven ze aan elkaar “plakken” en daardoor kun je met ze bouwen. Zowel in 2D als in 3D.

Na de waarschuwing: “ZE GAAN NIET UIT JE HAAR! DUS LET OP!!” ging A aan de slag.

Ontdekken

Eerst maar eens ontdekken wat je precies kunt doen met die Bunchems. Hoe haken ze in elkaar? Hoe kun je er het beste mee werken? Dit resulteerde in een aantal platte figuren. Gewoon even proberen hoe ze in elkaar haakten.Bunchems

3D

Het leukste is toch wel om er 3D figuren mee te maken. Om op gang te komen maakte A eerst de olifant na van het bijgeleverde voorbeeld. Maar ook een vaasje met bloemen was snel bedacht.

Wij wonnen de reiseditie van dit speelgoed. Een prachtige uitvoering en makkelijk mee te nemen. Maar de uitvoering heeft ook beperkingen. De Bunchems waren op! We willen ook beestjes maken, en willen dus meer oogjes, en pootjes. En die zijn ook te koop.

Naast de reiseditie kun je ook een mega pack kopen, maar ook diverse kleine verpakkingen met een dier bijvoorbeeld. Leuk als klein cadeau. Of wij gaan uitbreiden? Voorlopig moeten ze het er nog even meedoen. Hebben ze iets om voor te sparen 😉.

Toch in je haar?

En mochten ze nu toch vast komen te zitten in je haar? Love That schreef hier al over, met mooie voorbeelden hoe ze vast zitten, maar ook, hoe krijg je ze er uit!
En ik dacht natuurlijk dat niet nodig te hebben. Juist! Ja ik dacht. Een verantwoordelijke dochter van bijna 9. Ja, ze schrok ook echt toen er 1 in haar haar zat. Maar gelukkig ging hij eruit. Vriendinnetje dacht toen, bij mij gebeurt dat niet. Want, juist, ik heb steil haar, blijft nooit iets in zitten. Behalve Bunchems dus!!!

Check!

1 kan gebeuren natuurlijk, maar hoe er dan 11(!) van die paarse dingen in haar haar vast kwamen te zitten, konden de dames mij ook niet uitleggen. Ze liep hier met een vet hoofd van de babyolie, maar wel heerlijk geurend en zonder bunchems en gelukkig met lang haar de deur weer uit. Marlieke, ik ben je dankbaar dat je dit al voor me had uitgezocht. Ik was voorbereid.

Wat vinden jullie van Bunchems?

11 gedachtes over “Bunchems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s