Avondvierdaagse_start

Avondvierdaagse snacks

Yes we mogen weer deze week. Lekker wandelen. Nou ja lekker wandelen, vorig jaar vertelde ik al dat het een grote chaos is, van start tot finish. Maar toch is het geweldig, als je de 6 tips om het leuk te houden ook maar even goed onthoudt.

Een snoepje voor onderweg hoort er best bij. Dat vond ik vroeger als kind al. Maar wat de één een snoepje noemt, noemt de andere een verbazing wekkend Avondvierdaagse verschijnsel. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet. Van weerzinwekkend, tot stuiterdrankjes, tot gewoon normaal een snoepje tussendoor, of een lekkere appel.

Sinaasappel met pepermunt

Of citroen met pepermunt. Geen idee welke de juiste is. Vol verbazing keek ik naar de kinderen die op een zakdoek zaten te kluiven. Wat een gek verschijnsel. En dat bleek dus een sinaasappel met pepermunt te zijn, in een zakdoek stoppen, elastiek eromheen, zodat het er niet uitvalt. En je kunt 5 of 10 km lang op een stuk stof sabbelen.
Werkelijk de rillingen lopen over mijn rug. Ik vind dit dus echt gek, vies, of weet ik wat.
5 km lang sabbelen op een stuk stof, met de combinatie van sinaasappel/citroen en pepermunt. Brr. Nee, niet aan mij besteed. En ik moet er al helemaal niet aan denken, hoe vaak die zakdoek van sommige kinderen op de grond beland en het goedje onder de massa stampende voeten vandaan wordt getrokken.Avondvierdaagse_start

5 km lang malende kaken

Ja een snoepje hoort er dus wel bij. Maar hallo, het gaat om een wandel vierdaagse. Niet om een snoep vierdaagse! Nou daar denken sommige kinderen en dus ook ouders anders over. Een groot aantal kaken staat 5km of 10km lang niet stil, maar maalt het ene snoepje na het andere weg. En dat 4 dagen lang.

De gezonde variant

De gezonde variant wordt hier verstrekt door de organisatie. Elke dag een pakje drinken en een appel. Gesponsord door diverse bedrijven uit de omgeving. Jammer alleen dat je drie passen verder al zeker 10 appels ziet liggen waar maar 1 hap uit is gegeten. Pak dan die appel ook niet.

De stuiterdrankjes

En laten we ook de stuiterdrankjes niet vergeten. Hemel van het wandelen zelf krijgen ze al zoveel energie dat ze pas rond middernacht slapen. Laat staan met al die drankjes erbij. A krijgt hier een flesje water mee, en ze drinken natuurlijk het pakje dat ze onderweg krijgen op. Die laatste zit al voldoende vol met suiker.

Wat snacken jullie bij de avondvierdaagse?

Advertenties

2 gedachtes over “Avondvierdaagse snacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s