Nog een sportdag!?

Mijn kinderen sporten en dat doen ze een aantal maal per week. Daarbij komen vaak nog wedstrijden ook. Daarnaast hebben ze gym, twee keer per week, op school, spelen ze buiten en doen ze vaak nog mee aan schoolwedstrijden (zoals jullie hebben kunnen lezen in de terugblikken). Even op een rijtje hoe vaak ze sporten!

A. 4x per week danstraining, 2x per week badmintontraining. Weekeinde badminton, dans of via school sportwedstrijd. 2x per week gym.

Q. 2x per week gym, 3x per week badmintontraining. Wedstrijden in het weekeinde en buiten voetballen.

Zoals je ziet zijn we hier echt best druk met al dat sporten en dat is helemaal niet erg. Sommige sporten vinden de kinderen ook leuk om, via school, voor een keer aan mee te doen. Bijvoorbeeld atletiek, zwemmen, beeball of voetbal.

Daarnaast is er natuurlijk de jaarlijkse sportdag, tegenwoordig ook wel bekend als de Koningsspelen.

sportdag

Maar nu hebben ze weer wat nieuws bedacht, de groepen van mijn kinderen gaan nog een sportdag houden in het kader van de Olympische Spelen. Weer een hele dag sporten vanaf 8:30.

Begrijp mij goed, sporten is belangrijk en daarom doen mijn kinderen het ook vaak. Maar toen ik deze brief kreeg dacht ik “Is het nu niet eens een keer genoeg?”. En natuurlijk gaan ze meedoen want ze vinden het veel te leuk en het alternatief, alleen op school blijven en een werkje doen, is niet aantrekkelijk.

Denk jij ook wel eens “Is het nu niet eens een keer genoeg?”

N.B. De sportdag was vandaag maar wegens weersomstandigheden is de dag afgezegd. De kinderen gaan nu als nog de hele dag gewoon naar school.

Advertenties

2 gedachtes over “Nog een sportdag!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s