Dino Plaatjes_Freek Vonk

Bedankt Freek!

Na de dierenplaatjes zijn we net als alle andere moeders met kinderen op de basisschool er weer ingetrapt. We spaarden Dino plaatjes.

Het begint allemaal zo:
“Mama ik wil ook Dino plaatjes!”
“Nee, dat zouden we niet meer doen deze keer.”
“Nee. We doen te weinig boodschappen bij de AH.”
“NEE! Want dan zit avonden te plakken, sorteren en ruilen en jij doet niets….”

Ach we sparen ineens toch Dinoplaatjes

En dat leverde de volgende gedenkwaardige momenten op:

Sparen

We laten aan iedereen die we kennen weten, wij sparen ook! Alle kennissen en vrienden zonder kleine kinderen komen met stapels plaatjes aan. Dus we hebben een hele stapel plaatjes.

Sorteren

Kindlief maakt een begin met sorteren en plakken. Als mama slim is, heeft ze alvast gesorteerd. Want ja, dat is toch nog wel lastig, of toch fijn dat het mooi weer is en ze lekker buitenspelen. Ach dat sorteren, dat doe ik wel even. Dat vergroot ook de kans op door kindlief ingeplakte plaatjes. En bij minder geluk hoef je zelf niet heen en weer te bladeren door dat boek.

Plakken

Kindlief geeft het op na 2,5,10 of als je geluk hebt 50 plaatjes. Dus wie zit te plakken? Juist! Dit heeft geen verdere toelichting nodig hè!

Nieuwe voorraad plaatjes

De nieuwe aanwas moet er tussen gevoegd worden. Mama? Hebben we nummer 132 al? En nummer 154? Ruik eens mama? Er zit er altijd 1 tussen met poepgeur, en die zit in bijna elk pakje. Dus mama helpt met uitzoeken welke we al hebben, en welke nog geplakt moeten worden.

Als die laatste stapel er ’s avonds nog ligt, gaat mama weer plakken, want anders kun je weer opnieuw beginnen met sorteren.Dino Plaatjes_Freek Vonk

Einde actie

Einde actie?! WTF? Nee, die actie loopt te kort! Wij moeten nog zeker 50 plaatjes. Daarom wilden we niet sparen, want we doen daar nooit zo vaak boodschappen. Whaaa hoe komt nu dat boek vol?

Ruilen

Op school, bij sport overal moet het boek mee naar toe. In de hoop dat het missende exemplaar gevonden wordt. Als het boek 4 dagen later weer terugkomt, is er niets bijgekomen. Want de juf kan ook geen dinoplaatjes meer zien, en heeft dus op haar bureau een stapel in beslag genomen boeken.

Het dorp door

Een oproep op Facebook dus maar. Yeah! BINGO! Compleet. Maar de plaatjes moeten gehaald worden, bij de tennis ligt nummer 56. Nummer 128 en 132 kunnen worden gehaald in de Kerkstraat. En ach dan is mama toch en route, dus ja ik rijd wel even door de stationsstraat op de terugweg om nummer 111, 115, 131, 143, 145 en oh wacht ook nummer 6, voor het kind van het nichtje van de buurvrouw, bij jou door de brievenbus te doen.
Nog een paar plaatjes van verder weg. Lekker dan, kun je ook nog netjes de postzegel vergoeden. En dan maar hopen dat de postbode geen kleine kinderen heeft en de envelop veilig aankomt.Dino Plaatjes_Freek Vonk

Veel plezier met je complete boek

En als alles geplakt is? Wedden dat je kind het boek al is vergeten. Kan zo bij het oud papier. Ze hebben het waarschijnlijk niet eens door.

Dus Freek bedankt! Je hebt ons weer leuk bezig gehouden, en we weten nu alles over Dino’s!

Spaarden jullie ze ook? Wij hebben nog wel wat dubbele…..

Advertenties

8 gedachtes over “Bedankt Freek!

 1. Rob Alberts zegt:

  Ik spaar deze plaatjes niet.
  Bij de kassa kijk ik naar een moeder, oma, of een kind.
  Dan geef ik mijn plaatjes snel door.

  Bij de uitgang word ik soms opgewacht door grotere jongens.
  Die vragen dan beleefd of ik nog plaatjes heb …..

  Vrolijke groet,

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s