Gepikt van Pinterest_traktatie A

Vrolijke traktatie met bloemen

Vlak voor de vakantie, nou eigenlijk het weekend dat de vakantie begon, was A jarig. In de hectische laatste schoolweek moest er dus nog een en ander gevierd worden. Het feestje, en de traktatie vonden dus plaats terwijl de school werd leeggeruimd. Voor de traktatie waren we al maanden bezig natuurlijk. Het moet origineel zijn (bij de kleuters wilde ze toch echt nog gewoon een zakje chips) en natuurlijk lekker. Dus wij struinden Pinterest weer af.

Pinterest

Het ziet er altijd zo mooi uit op Pinterest. Maar vaak ontbreekt de bron om te achterhalen hoe je iets maakt. Of het ziet er in het echt dus niet uit als op Pinterest. Dat kan ook liggen aan mijn capaciteiten om dingen te maken natuurlijk.

Voor de mamachallenge is een van de opdrachten een pin van Pinterest te maken. Wij combineerden dat dus direct met de traktatie van A.
Deze keer kozen we iets “simpels”. Kan niet mislukken.

Voorbeeld (even zo want om hem embed weer te geven, wil op een of andere manier niet lukken. 😦

Aan de slag

Ehh alleen hoe maken we dit? Die pretzels, natuurlijk niet te vinden in onze supermarkt. En wat voor crème zit eronder?
Dus wij maakten een eigen twist. En ik moet zeggen ze zijn ontzetend goed gelukt en smaken prima.

Nodig:

  • Kleine crackers
  • Roomboter
  • Poedersuiker
  • M&M’s

 

Eerst maakten we de botercreme door de poedersuiker door de roomboter te mixen. Ik had dit nu al klaar staan omdat ik dat ook voor de taart nodig had.
De crackers braken we in 2 stukken, smeerden er een laagje botercreme op. Let er wel op dat het niet te warm wordt, want dan loopt het er bijna vanzelf af. Wij zaten in de avondzon, en moesten wel goed opletten dat de laag dan dik genoeg was.
Gepikt van Pinterest_traktatie A

Daarna maak je met de M&M’s er bloemetjes op. Wij kozen ervoor om de bloemblaadjes steeds in 2 kleuren te maken. En niet zoals het voorbeeld in 1 kleur. Ontelbaar veel mogelijkheden in kleurcombinaties. Je moet er wel opletten dat je de M even onderop legt, anders ziet het er wat minder mooi uit. En ook de gebroken, misvormde of andere M&M’s die niet aan de hoge standaard voldoen, die moet je tussendoor even opeten.

Daarna gingen ze de koelkast in, om even goed uit te harden, in een afgesloten bak, want er mag geen vocht bij komen, dan worden de crackers natuurlijk heel slap.

En kijk, dit is het resultaat.
Gepikt van Pinterest_traktatie A

De traktatie viel ook bij de kinderen in de klas zeer in de smaak. A was blij, de traktatie was lekker en het zag er net zo mooi uit als op Pinterest. Alleen jammer dat wij niet even nog wat mooiere kleuren M&M’s hadden.

Meer gepikt van Pinterest voorbeelden zien. Check op social media ook #Mamachallenge2016. Of kijk alvast even bij deze voorbeelden: Een bakje maken met strijkkralen, of thuis MAC Donalds maken of Geld vouwen

Advertenties

15 gedachtes over “Vrolijke traktatie met bloemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s