Lima Green T'e

IJsthee, een zomerse favoriet

Ja het is echt waar, wij drinken het hele jaar door thee. In de zomer en in de winter. Heerlijk warm in de winter en ook in de zomer goed voor de dorst. Alleen in de zomer wisselen we dit ook zonder problemen in. Nou ja, we vervangen het dan gewoon door ijsthee. Ja wel thee dus.

IJsthee heb je in vele soorten en maten. Maar ik vind ze niet (meer) allemaal lekker.
Sinds ik ben gestopt geminderd met suiker, vind ik veel ijsthee te zoet. En dat terwijl ik vroeger liters van met name Lipton Ice wegdronk bij de tennis of op andere terrassen.

Zelf maken

Thuis maken we ook vaak zelf ijsthee. Ons recept is heel simpel. We vullen een grote kan met koud water. Pakken een zakje (of twee) van onze favoriete smaak thee en hangen dit in het koude water. Het liefste kiezen we voor een fruitige thee, of groene thee met komkommer van bijvoorbeeld Pickwick. Dan zetten we de kan met zakjes in de koelkast en laten deze een nachtje trekken. Naar smaak wat suiker of honing erbij. Dit is bij de zwarte thee soorten vaak wat meer nodig dan bij de groene thee vinden wij. En niet teveel, want dan is het net zo zoet als de ijsthee uit de winkels en dat willen we juist niet.

Schijfje citroen erin, een ijsblokje, of gewoon puur, en je hebt een heerlijk zomers drankje.
Alleen jammer dat het wat langer duurt dan met warm water voor de thee genoeg is getrokken, dus je moet er wel van te voren aan denken. Maar ik vind het veel lekkerder dan maken met warm water en afkoelen. Dat smaakt meer als oud geworden thee en moet je voor ons gevoel veel meer aan toevoegen.

Lima Green T’e

Omdat we dus (helaas) nog steeds in Nederland wonen, worden we nog wel eens verrast door een warme dag. En dan hebben wij dus geen ijsthee klaar staan. Vroeger namen we dan onze toevlucht bij een pak of fles van een van de eerder genoemde merken. Maar dat was voor we Green T’e ontdekten.Lima Green T'e

Het biologisch natuurvoedingsbedrijf Lima breidt uit met drie nieuwe verfrissende dranken op basis van versgetrokken groene theeblaadjes, op smaak gebracht met diverse superfruits en kruiden. Gezoet met appelsap en op basis van biologische ingrediënten, beloven Green T’e Vlierbloesem & Acerola, Gember & Kardemom en Granaatappel & Goji een verfrissende smaakbeleving.

Van Kroon op ’t werk kregen wij drie flesjes van deze Green T’e toegestuurd. Van alle drie de smaken 1. En wij hebben een heerlijke groene thee ontdekt.

We proefden eerst de smaak “Granaatappel & Goji”. Lima Green T'e Granaatappel Goji
We is T en ik. We zaten samen in de tuin te genieten van het mooie weer en daar hoorde een lekker drankje wel bij. De eerste slok is stiekem toch even wennen. Gewend aan ijsthee in mierzoete slokken, was deze slok lang zo zoet niet. En mijn smaakpapillen waren daar toch op afgestemd. Bij de tweede slok proefden we al veel beter de lekkere smaak van dit drankje. Zoet, maar een tikkeltje zuur erdoorheen. Dat maakte het lekker fris. Geen bittere groene thee smaak, maar ook geen vruchtendrank. Een prima combinatie voor een zomers drankje.

Daarna was de “Vlierbloesem & Acerola” aan de beurt. Lima Green T'e Vlierbloesem Accerola
Samen met A deze keer. Na het succes van de vlierbloesemlimonade wilde zij deze smaak graag uitproberen. Ook deze smaak is ons goed bevallen. Een frisse smaak, waar je de vlierbloesem goed in proeft.

De enige smaak die nog in de koelkast ligt, is “Gember & Kardemom”. Lima Green T'e Gember KardemomIk ben niet zo dol op gember, maar ik ga hem zeker nog proberen. Maar ik durf nu al te zeggen dat de eerste twee veruit favoriet zijn.

Lima is uitsluitend verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkels. Kijk voor verkooppunten op de website: www.limafood.com.

NB: Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Advertenties

3 gedachtes over “IJsthee, een zomerse favoriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s