Opruim-uitdaging!

Zoals, denk ik, bijna elk huishouden loopt ook ons huishouden over van spulletjes. Spullen die we niet altijd meer gebruiken en soms dus eigenlijk gewoon weg kunnen. Dit kan van alles zijn, oude kleding die vies of te klein is maar ook al jaren ongebruikte mokken of speelgoed.

Wij, Marijke en Hanneke, willen in de maand november een uitdaging aangaan met elkaar. En misschien willen jullie wel meedoen met ons.

Wij gaan elke dag 1 ding weg doen uit ons huis. 1 ding dat we eigenlijk niet meer gebruiken en bewaard hebben voor “ooit” of “stel dat”. Als het geschikt is voor hergebruik dan zullen we er natuurlijk voor zorgen dat het voorwerp een nieuw leven of nieuwe eigenaar krijgt en anders wordt het de vuilnisbak. Natuurlijk ziet ons huishouden er niet zo uit als op de foto maar toch denken wij een heleboel spullen te hebben die we eigenlijk niet meer gebruiken.  Toch zijn deze spullen nooit weg gegaan omdat ze niet in de weg staan.

De kunst wordt nu dus die spullen te vinden die eigenlijk weg kunnen.

opruimen

Elke dag 1 ding lijkt niet veel maar in deze maand van 30 dagen komen we dan dus op 30 spullen in totaal. Ineens lijkt het een stuk meer want op 1 dag 30 spullen weg doen lijkt haast onmogelijk op dit moment.

Lijkt het je leuk om mee te doen?

Wij zijn van plan om elke week een foto te plaatsen op onze Facebook-pagina met daarop de voorwerpen die wij hebben weg gedaan de afgelopen week. Als je de uitdaging met ons aan wil gaan kan je jouw foto daaronder plaatsen. Op deze manier kunnen we elkaar stimuleren en misschien ook ideeën brengen.

Aan het einde van de maand november zullen we stukje schrijven over het opruimen en de voorwerpen die we gekozen hebben en waarom.

Wordt dus vervolgd!

Advertenties

9 gedachtes over “Opruim-uitdaging!

  1. Marguerita zegt:

    Leuk idee. Ik ga niet elke dag iets wegdoen, maar er is weer een aanvraag voor speelgoed in de vluchtelingenopvang dus ik ga deze week even een hele stapel verzamelen. Kom ik wel in de buurt van 30 denk ik en extra goed gevoel omdat er kindjes die het hard nodig hebben heel blij van worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s