sinterklaasboeken

Sinterklaasboeken voor peuters, kleuters en ouder

Ze staan eigenlijk het hele jaar in de kast. Maar ze komen er maar in een korte periode uit. Toch zou ik bij deze boeken niet gokken op de bibliotheek. Vandaar dat ik ze als Musthave toch heb aangeschaft. Sinterklaasboeken.

Juist in deze periode van het jaar zijn deze boeken altijd uitgeleend bij de bibliotheek. Want iedereen wil gezellige Sinterklaas verhalen lezen met de kinderen, al dan niet voor de openhaard met schoorsteen. Dat is ook de reden dat ik ze dan graag zelf in de boekenkast heb staan. Geen tientallen, maar genoeg om de jaren dat ze geloven, genoeg voorlees materiaal te hebben om voor te lezen.

Woezel en Pip

Woezel en Pip doen het hier in huis altijd heel goed. Een beetje te goed soms. Met als gevolg dat ik afgelopen zomer veelvuldig het boek van Woezel en Pip, Sinterwoezel en Pietje Pip heb mogen voorlezen.
Voor de allerkleinsten dan ook echt een aanrader.sinterwoezel-en-pietje-pip

Dag Sinterklaasje

Nu T bijna 4 wordt (ja we tellen af), begint hij ook andere voorleesverhalen leuker te vinden. Het boek Dag Sinterklaasje van Jaques Vriens en Dagmar Stam kocht ik al toen ik nog op de PABO zat. Toen was ik al fan van deze korte verhalen die je los, maar ook achter elkaar kunt lezen. Handig voor op mijn stages, maar ook heerlijk later thuis. Met A las ik elke dag een deel, vanaf dat Sinterklaas het land binnenkwam tot het einde van pakjesavond. Het verhaal is goed te verdelen over de hele periode. Ik denk dat T het dit jaar ook zeker goed kan volgen en leuk gaat vinden.dag-sinterklaasje

Het grote Sinterklaas en Kerstboek

Natuurlijk kan een boek van Marianne Busser en Ron Schröder niet ontbreken in mijn serie boeken. Op de kinderboekenmarkt bij A op school vond ik dit boek vorig jaar. En wat mij betreft onmisbaar in mijn Sinterklaas en Kerstcollectie.
Helemaal in de stijl die we gewend zijn van Marianne Busser en Ron Schröder wisselen rijm en gewone verhalen elkaar af in het boek. Voor elke gelegenheid is er wel een passend verhaal om voor te lezen.grote-sint-en-kerstboek

Als ze niet meer geloven

Natuurlijk is het ook voor kinderen die niet meer geloven leuk om te lezen in deze periode. Maar bovenstaande boeken zijn dan toch wel te kinderachtig geworden.
In het verhalenboek voor Sinterklaas zijn van diverse schrijvers verhalen over Sinterklaas opgenomen. Het is een voorleesboek voor de kleuters en groep 3 en 4. Maar ook goed te lezen, of voor te lezen door de oudere kinderen.
Ik kocht dit boek ook al jaren geleden, en nieuw is het helaas niet meer te krijgen.

Wat is jouw favoeriete boek met Sinterklaas?

2 gedachtes over “Sinterklaasboeken voor peuters, kleuters en ouder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s