Kinderkerstdinerstress

Kerstdiner op de basisschool

Het is weer zo ver, de kinderen hebben bijna kerstdiner. Bij de deur van de klas hangt een intekenlijst voor de hapjes en of we wel allemaal iets willen maken svp.

Ze proberen altijd een combinatie te maken van warme en koude hapjes. En nu blijven balletjes in satesaus natuurlijk gewoon balletjes in satesaus maar sommige dingen kan je leuk in kerststijl presenteren. En waar vindt je dan leuke voorbeelden? Juist op pinterest!

Komkommer

Op pintest zijn verschillende kerstbomen te vinden die gemaakt zijn van komkommers. Wij hebben de leukste uitgezocht.


Knakworst

Lekker knakworstjes. Zowel koud als warm kunnen ze gegeten worden en bijna elk kind lust ze. Ze doen het goed op een prikkertje, in vele variaties.Maar ook met bladerdeeg en knakworstjes kan je alle kanten op. Zoals de kerstkrans of de kindjes Jezus voor de christelijke scholen.


Hartig hapje

Mini-pizza in kerstvormen, hier is gekozen voor een sok maar in Nederland zou ik eerder een ster of boom kiezen, wraps gepresenteerd als kerstboom of warme ham/kaasrolletjes.


Fruit

Fruit is heel veelzijdig alleen kan je het niet lang van te voren maken. Gelukkig vonden we simpele voorbeelden zodat het niet al te veel werk is. Veelal is er aardbei gebruikt vanwege de mooie rode kerstkleur. Best duur in deze tijd maar het effect is geweldig. Ik ben vooral weg van de banaan-aardbei-kerstmannen en de druiven bomen. De kerstboomaardbeien lijken mij best veel werk dus die sla ik even over.


Zoet hapje

Een kerstdiner voor kinderen is niet compleet zonder zoetigheid. Brownies met kerstmutsjes van aardbei, cupcakes met kerstboomtopping en hele grappige gesmolten sneeuwman koekjes.


Welk hapje maken jullie dit jaar?

2 gedachtes over “Kerstdiner op de basisschool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s