Ontzuren

Detoxen, ontslakken, sapvasten, zeewiershakes en weet ik wat nog meer. Het geeft mij associaties met hypergezonde, hippe, superfood-etende mensen waar ik mij niet tussen thuis voel. Toch ga ik, nuchtere hollandse niet goed gelovige ik, ontzuren! Wil je weten waarom en of het echt wat doet? Ik ook! Dus lees rustig verder.

Fibromyalgie

Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose fibromyalgie. De diagnose ging gepaard met de mededeling dat ik er maar aan moest wennen en dat het niet weg zou gaan. Oef!

Voor de mensen die niet weten wat fibromyalgie is even een kleine omweg. Fibromyalgie is een vorm van reuma. Het zit echter niet in de gewrichten maar in de spieren, pezen en het bindweefsel. Deze vorm van reuma word ook wel spierreuma of wekedelereuma genoemd. De naam komt uit het Grieks. Fibro betekent bindweefsel, myo spier en algie staat voor pijn. Vertaald kom je dus op pijn in bindweefsel en spieren.

Prima te behandelen?

Maar reuma is te behandelen toch? Nou nee dus. Er is erg weinig bekent over de oorzaak van de ziekte. Gebruikelijke pijnmedicijnen zoals paracetamol en ibuprofen helpen niet bij deze specifieke pijn. En de pijn zit, bij mij, van mijn tenen tot aan mijn nek. Niet altijd even erg maar wel altijd aanwezig. Ik kan er aardig mee functioneren maar soms is het wel heel veel heftiger dan andere keren. Ik heb geluk want er zijn genoeg mensen die niet meer normaal kunnen functioneren door de pijn.

In mijn zoektocht naar iets wat verlichting kan geven heb ik veel gelezen. Maar er was niks wat mij aansprak. Het probleem is dat niet iedereen hetzelfde reageert op behandelingen. Ik wil geen duizende euro’s uitgeven om iets te proberen. Medicijnen die verlichting zouden kunnen geven zijn zodanig heftig qua bijwerkingen dat ik daar nu nog niet aan wil beginnen. Dat is een bewuste keuze van mij. Ik heb graag iets achter de hand als het echt niet meer gaat.

Verzuring

Nu kwam ik toevallig ontzuring tegen bij onze drogist. Het principe is dat we soms een teveel aan zuur opslaan in ons lichaam omdat we het niet op een andere manier kwijt kunnen. Dit kan verschillende klachten geven afhankelijk van de plek waar het wordt opgeslagen. Fibromyalgie was een van de ziektes die er bij stond.

ontzuurpakket

Na wat inlezen en overwegen besloot ik het te gaan proberen. Ik ga de komende 21 dagen ontzuren. Ik heb een startpakket gekocht met hierin verschillende ontzuringsmiddelen en een schema hoe en wat precies te gebruiken. Het pakket bevat thee, druppels, pillen, badzout en een groenig poedertje wat je moet drinken. Het klinkt alternatief en zweverig maar ik ga er voor.

Hoe het bevalt en of het een beetje weg te krijgen is ga ik zeker met jullie delen. Maar nog belangrijker, voor mij in elk geval, of het wat doet met de pijn. Met andere woorden: Werkt ontzuren tegen fibromyalgie?

Wil je zelf meer informatie over behandelingen bij fibromyalgie kijk dan eens op deze site.
Voor meer informatie over ontzuren kan je terecht op de site van Alka, die de ontzurende producten produceert.

Advertenties

7 gedachtes over “Ontzuren

  1. lotuswritings84 zegt:

    Heb het gedeeld met een vriendin die ook kampt met fybriomalgie. Lastige aandoening, weinig bekend en volgens mij ook weinig begrip soms? Sterkte! Hoop dat het helpt!

    Like

  2. bettinabeinker zegt:

    Dezelfde klachten, ook zelf met ontzuuring behandeld met het zelfde resultaat als reumamiddelen en prednison. Maar voor mijn gevoel was ook dat maar een strijd tegen symtomen en niet tegen de oorzaak. Darmfloratest gedaan. Er kwam boven water dat die helemaal uit balance was. Dus nu een darmreinigingskuur, probiotica en mijn basisch dieet blijven volgen. Ik kom er, dat weet ik zeker! Leer na je lichaam te luisteren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s