Sweet Dragon

Draken zijn voor mij mythologische vuurspuwende wezens. Een thee met zo een naam beloofd wat! Sweet Dragon, zoet en draak? Ik ben erg benieuwd naar deze thee. Als ik de naam draak lees denk ik aan iets pittigs wat dan weer niet helemaal te rijmen valt met zoet. Samen met A, dochterlief van 12, en een vriendin van haar, hebben wij deze thee geproefd. En wat vonden wij ervan?

Uiterlijk

De thee is prachtig om te zien. Vooral opvallend zijn de grote, half ronde stukken fruit. Het is een vrucht die mij niet bekend voorkomt. Verder zien we nog andere fruit stukjes, een mooie roodbruine thee die ons aan rooibos doet denken en heel bijzonder gele bloemblaadjes. Ja echt er zitten gele bloemblaadjes in onze thee. Voor ons zijn veel de ingrediënten van de thee tot nu toe een mysterie.

In het glas

De thee kleurt mooi rood, zoals een rooibos. Het lijkt ons dan ook de basis te zijn van deze thee. Terwijl de thee in ons glas rondzwemt proberen wij te gokken wat de stukjes fruit zouden kunnen zijn. Qua kleur wordt er gedacht aan citrusschillen.

Geur

Als we aan de thee ruiken krijgen we niet een duidelijk beeld van de thee.  Er zijn overheersende geuren die we duidelijk kunnen plaatsen. De meest duidelijk geur is die van rooibosthee. Het fruit dat in de thee zit geeft duidelijk niet een hele sterke geur af.

SweetDragon

Proeven

Het leukste deel van nieuwe thee ontdekken is natuurlijk het proeven. De dames vinden dat de thee een beetje naar spek/marshmallows smaakt. Dit duidt ik dan maar als een vanillesmaak want marshmallows zitten er echt niet in. Ik kan zelf de vanillesmaak niet helemaal terug vinden maar ik vind het wel enorm moeilijk om te zeggen waar het dan wel naar smaakt. Ondanks dat ik geen idee heb wat ik aan het drinken ben vind ik het wel een smakelijke thee. Er zijn geen overheersende smaken, alles is heel subtiel op elkaar afgestemd. De thee is licht zoet in de mond en drinkt daardoor lekker weg.

Mysterie thee

Als we ons glas leeg hebben vinden we dat het nu toch echt wel tijd is om het mysterie te ontrafelen. Wat hebben we gedronken? Tijd om de site van Nicole’s Choice te bezoeken en de ingrediënten te achterhalen.

De Sweet Dragon van Nicole’s choice bevat rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en de bloemblaadjes komen van de paardenbloem. De naam Sweet Dragon heeft de thee dan ook te danken aan de drakenvruchten. Dit is een vrucht die wij nog nooit hebben geproefd maar die enorm in opkomst is. We hebben er even een plaatje bij gezocht zodat we weten wat het nu precies voor een vrucht is. De paardenbloemblaadjes laten de dames wel even griezelen want dat is toch echt onkruid. Maar daar zijn ze al snel weer overheen want de thee was echt lekker.

Conclusie

De Sweet Dragon is een hele fijne rooibosthee met subtiele zoete smaken van bijzondere vruchten.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Advertenties

6 gedachtes over “Sweet Dragon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s