SelfieQueen

Het zal jullie niet ontgaan zijn, ik heb een pubermeisje in huis. En pubermeisjes houden van selfies maken. En ja ook ik heb een heuse  selfiequeen. Daar waar ik meestal achter de fotograaf probeer te blijven om vooral niet op de foto te komen maakt zij de ene na de andere foto met het liefst haarzelf als voorgrond. Dit is niet alleen thuis maar ook tijdens dagjes weg of vakanties.

Leuke foto’s

Ik moet zeggen dat ze soms echt hele leuke foto’s maakt zoals deze op vakantie.selfiequeen

Maar er gaat dan ook geregeld een hoop tijd in zitten. Niet alleen moet de achtergrond goed zichtbaar zijn jijzelf moet natuurlijk ook leuk, mooi etc erop staan. En dat gaat niet vanzelf!

Snapchat en Musically

Een mooi medium om selfies te maken is natuurlijk snapchat. Een beertje, hondje of met een bloemenkrans op je hoofd. Filter voor een glade huid en grote ogen en wauw een mooi resultaat. Zelfs ik sta op snapchat best leuk op de foto’s moet ik toegeven.

Maar nog veel leuker vindt ze musical.ly. Een app waar je kleine filmpjes maakt op muziek terwijl je danst, met je handen of je hele lijf. Dit kan in vertraging of juist snel. Mensen kunnen dan weer een duet maken met jouw filmpjes of jij met jezelf waardoor er weer een ander origineel filmpje ontstaat. De filmpje kan je een hartje geven, zoals een like op facebook, en je kan natuurlijk ook de filmpjes van je vrienden bekijken. Het is een apart gezicht als je kind in eens allemaal gebaren zit te maken voor der telefoon kan ik je vertellen.

De familieselfie

We maken stiekem wel eens gebruik van haar behoefte tot fotograferen. Zeker op vakantie. We nemen dan af en toe even de tijd om een leuke familiefoto te maken. Dit heet dan geloof ik geen selfie omdat er meerdere mensen op staan maar omdat het wel op die manier genomen word is en blijft het voor mij onder de selfies vallen.

En op deze manier heb je niet steeds iemand anders nodig om een foto te maken van ons allemaal. Al is het wel een kunst om iedereen er op te krijgen en dan ook nog leuk te kijken.

familieselfie

Even zat

En soms ben ik het even zat. Die eeuwige camera, het wachten tot mevrouw de perfecte foto van haarzelf en de achtergrond heeft gemaakt. Als iedereen zijn eten en drinken al op heeft en zij is nog bezig om de milkshake en haarzelf op de foto te krijgen. En dan krijg je dus zulke foto’s. Werd mij niet in dank af genomen overigens.

selfie

Zijn jullie gek op selfies of sta je liever aan de andere kant van de camera?

Advertenties

6 gedachtes over “SelfieQueen

  1. Mrs Curly zegt:

    Typisch iets voor die tieners/pubers, vrees ik 😉 Hier loopt er ook eentje met een smartphone tegen haar smoel geplakt rond 😀
    Alhoewel ik moet zeggen dat er nog redelijk veel volwassenen in mijn omgeving zijn die er ook wat van weg kunnen, hoor 😀
    Ik sta liever achter de camera, is het veiligst 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s