Honeybush

Van de Honeybush thee heb ik altijd gedacht dat het ongeveer hetzelfde was als rooibos. Blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Maar wat is het dan wel? Eigenlijk is de enige overeenkomst tussen de honeybush en de rooibos het land van herkomst. Beide thee soorten komen uit Zuid-Afrika. De honeybush is een struik met mooie gele bloemen die sterk naar honing ruiken. De thee-eigenschappen werden ongeveer rond dezelfde tijd als die van de rooibos ontdekt, 18e eeuw. Toch is de honeybush als thee veel onbekender dan de rooibos. En dat is geheel onterecht.

Uiterlijk

De thee heeft een donkere bruinrode kleur. Het doet mij een beetje denken aan kersenhout. Het heeft ook een stokkig uiterlijk. Dit komt waarschijnlijk omdat de blaadjes van de honeybush een beetje lijken op die van rozemarijn, net naaldjes dus.

In het glas

In het glas vond ik de kleur een beetje tegenvallen. Ik had een warme roodbruine kleur verwacht zoals die van rooibos. De kleur bleef ondanks lang trekken een beetje doorzichtig rood en lang zo warm niet als ik had verwacht.

Geur

De geur is bloemig. Wat betreft de geur en de naam kan ik alleen maar zeggen dat het klopt. De geur van de thee is zeker te vergelijken met de geur van honing.

honeybush

Proeven

Het proeven van de thee is zeker positief. Ik had onbewust toch een rooibossmaak verwacht. Deze thee is van nature echter veel zoeter dan de rooibos en daarmee meteen ook minder bitter. Toch is het geen overdreven zoete smaak.

Conclusie

Ik dacht dus altijd dat honeybush gewoon een andere naam was voor rooibosthee. Zat ik even fout. Van rooibos ben ik zelf iets minder gecharmeerd maar ik vond de honeybush een hele lekkere thee. Door de natuurlijke zoetheid is het ook een fijne thee voor kinderen. Zeker als ze de bitterheid van zwarte thee niet kunnen waarderen. De thee doet zijn naam eer aan.

Interesse

Mocht jij nu ook de Honeybush graag een proberen. Bij Nicole’s Choice kan je de thee kopen in de webshop.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Nicole’s Choice

Advertenties

Een gedachte over “Honeybush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s