Royal Berry

Royal Berry

Als laatste in deze serie  van Nicole’s Choice is de Royal Berry aan de beurt. De eerste thee die ik uitzocht. Vooral omdat de de thee er zo mooi uitziet. Ik ben dol op thee die er mooi uitziet. Mooie bladeren en mooie kleuren zijn favoriet. Maar zegt dat ook iets over de smaak?

Nicoles Choice

Prachtige thee

Zoals je ziet is de Royal Berry een prachtige thee. Je denkt dat er veel bessen in zitten naar aanleiding van de naam, maar als ik kijk naar het uiterlijk dan zie ik ze niet terug. Wat zijn het wel? Ik zie mooie blaadjes, ik herken lemongras uit de Lemon Like en rozenblaadjes?
Volgens de site zit er alleen lemongrass en cassis in. Met die grote bladeren, dacht ik toch eerder aan thee, groene thee, of wellicht iets als verbena. Hoewel de geur en de smaak die mogelijkheid eigenlijk meteen weer uit sluiten.Royal Berry
Wat zijn dan die bladeren? Cassis is gemaakt van de zwarte bes. Zijn die blaadjes dan blaadjes van de struik, en de gekleurde blaadjes, de bloemetjes? Ik mis in mijn proefzakje nog wel de zwarte bes zelf. Hoeft natuurlijk geen voorwaarde te zijn, maar omdat ik bessen verwachtte bij de naam Royal Berry, was ik ze aan het zoeken.

De smaak

Na het zetten komt er een mooie lichte thee in het kopje met een zachte geur. De smaak is ook heel zacht. Fris en ook wel zoet. Geen smaak die mij doet denken aan cassis of zwarte bessen. Heel subtiel wellicht, maar heel weinig. Royal BerryMaar wat een heerlijke thee, zo zacht. Hier kan ik wel liters van wegdrinken op een mooie zomerse dag. Dan hoeft hij niet eens gekoeld te zijn.

Op de site lees ik nog het volgende:

Een hele zachte thee die zelfs een beetje weg heeft van champagne. Heel bijzonder en erg lekker. Echt een geniet momentje voor jezelf!

En ja ik kan het er wel mee eens zijn, de champagne onder de thee. Zo zacht. Hoewel ik dan wel de bubbels van de echte champagne en beetje mis. Maar misschien is het een idee om hem eens als ijsthee te maken en dan te mengen met een spa rood, of voor de zoetere liefhebber met een zoete bubbel. Dan wordt het misschien een echte champagne.

Advertenties

13 gedachtes over “Royal Berry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s