Ik ben moe

Ik ben moe en niet een klein beetje moe, heel erg moe. Ik ben moe van het schooljaar, moe van het ritme dat we hebben. Moe van het heen en weer lopen, moe van alles regelen.

Ik ben moe van alle extra’s die er dit jaar bijkwamen. Moe van alles wat naast school ook nog even moet en moe van alle verplichtingen. Ik ben moe van alle centen die ik nog moet betalen en bij elkaar moest schrapen uit de spaarpotten.’Ik ben moe van het inzamelen van het geld voor de juf.

Ik ben moe van de agenda’s naast elkaar neerleggen, ik ben moe van al het plannen, passen en meten. Ik ben moe van alle verwachten en onverwachte dingen. Ik ben moe van de was, van de kasten die steeds weer leeg zijn. Ik ben moe van de eeuwige boodschappen en ik ben moe van het huishouden dat sneller lijkt te gaan dan ik kan bij benen. Ik ben moe van het taxichauffeur zijn en het racen naar allen buitenschoolse activiteiten.

image2

Ik ben moe van de regen en ik ben moe van de modder op de broeken. Ik ben moe van de alweer vieze schoenen en ik ben moe van de natte paraplu’s in huis. Ik ben moe van alles opruimen, alles opruimen en alles opruimen. Ik ben moe van alle werkzaamheden in en rond huis. Ik ben moe van het eeuwige onkruid, moe van het zand in huis, ik ben moe van de wasbak die nooit glimt. Ik ben moe van het motiveren van de kinderen om hun huiswerk te doen, ik ben moe van mijzelf motiveren om mijn huiswerk, huishouden, te doen.

Ik ben zo moe ik denk dat ik toe ben aan vakantie!

En jullie?

Advertenties

14 gedachtes over “Ik ben moe

  1. Patricia de Ryck zegt:

    Als ik mijn to do lijst zie, word ik daar wel moe van, ja. Maar aan de andere kant: mijn kersverse baby zorgt er ook voor dat ik het wel rustig aan doe. Alleen stond dat de afgelopen twaalf jaar niet in mijn agenda. Dat is dus een beetje wennen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s