Kidizoom Action Cam

Kidizoom Action Cam 180° VTech

T is nog steeds dol op post. Vandaar dat het zo leuk is dat hij lid is van het testpanel voor Cupkes. Maar hij vraagt nu wel bij elk pakket dat er door de postbode bezorgd wordt: “Is het voor mij?” En nu kon ik hem blij maken. Het pakket dat bezorgd werd, mocht hij openmaken. Samen met zijn zus. Eigenlijk is hij nog iets te klein voor de Kidizoom Action Cam 180°van VTech, maar samen met zijn zus kan hij hier wel leuk mee spelen. En hij is dol op foto’s en filmjes maken, dus mooier kan het niet.

Kidizoom Action Cam 180°

Kidizoom Action Cam 180° is een robuuste foto- en filmcamera in één met een royaal 1.8 inch kleuren lcd-scherm, een 180° draaibare lens voor het maken van selfies, 128MB geheugen (uit te breiden tot 32GB met Micro SD kaart), een ingebouwde oplaadbare accu, drie spelletjes en een waterdichte behuizing.

Ja dat was nog eens een verrassing. Natuurlijk moest de doos direct open. En het even wachten, mama wil nog even een foto maken, nu alle onderdelen nog netjes in de doos zitten, was eigenlijk al te lang wachten. Oh let op, het snoer om op te laden en de bestanden over te zetten, zit wat verstopt onder de rand van de doos. Zeker als de kinderen zelf uitpakken, even opletten dat je die er ook nog uitpakt.Kidizoom Action Cam
Naast de camera zelf, waren vooral de waterdichte behuizing en de bevestiging voor de fiets interessant. Helaas voor hem, moest de camera eerst nog even worden opgeladen. Mooi moment voor mama om eerst ook nog even in het boekje te duiken. Even snel lezen.Kidizoom Action Cam
Eigenlijk was dat helemaal niet nodig, want zodra de camera was opgeladen, was ik hem al kwijt. En ik hoefde echt niet uit te leggen hoe het werkt. Dat kon hij al prima zelf. Je drukt gewoon op het knopje met de camera en hij maakt een foto. Op de foto van de filmcamera en je bent klaar om te filmen. Zeer makkelijk in gebruik.
Mama hoefde alleen te helpen bij het terugkijken en wissen van de foto’s en filmpjes. Die kon hij nog niet direct vinden. En dat wissen was wel nodig, want voor we het wisten had hij alle vreemde plekken van het huis al weer op de foto gezet. Maar ook zijn zus wilde best wel even poseren.

Kidizoom Action Cam

Oefenen met de camera. A poseert graag. Rechts de gemaakte foto

180° camera

De Kidizoom Action Cam 180° is uitgerust met een camera die, de naam zegt het al, 180° kan draaien. Zo maak je gemakkelijk een selfie, of een foto die je op het beeldscherm kan zien, net als bij een echte camera, of de tablet en telefoon, waar de kinderen ook al zo behendig mee zijn. Heel handig en snel draai je de camera van voren en weer terug naar achteren. Het gaat heel soepel en je kunt hem ook gewoon naar boven richten. Handig als je de camera op bijvoorbeeld je skateboard wilt zetten, of je het gewoon leuk vindt om van onderen iets te filmen.

Kidizoom Action Cam

Heel veel hilarische selfies staan er al op

Op de fiets

Natuurlijk moest de camera direct ook op de fiets worden bevestigd. Met de bijgeleverde statief voor op de fiets gaat dat heel makkelijk. Kidizoom Action CamJe bevestigt het statief op de fiets, door middel van de klemmen, en je draait de camera voorzichtig op het statief. Even opletten dat de camera de juiste kant op staat. Niet vanwege de camera maar zodat je het scherm en de knoppen aan de goede kant hebt, en fietsen maar. En een ongelukje tijdens het fietsen? Geen probleem! De buitenkant is van zacht en meeverend plastic. Rubberachtig en kan dus prima tegen een stootje.Kidizoom Action Cam

Kidizoom Action Cam

Even een selfie maken vanaf de fiets

Niet alleen actie

Na het buitenspelen, was het even tijd voor rust. Maar ook toen werd de camera niet losgelaten. Samen kropen A en T op de bank. A wilde nu namelijk ook wel even kijken hoe hij precies werkt. En ze nam gelijk de tijd om T uit te leggen hoe de spelletjes werken. Zij overziet dat vrij snel, en T, wellicht typisch een man, drukt gewoon als een gek op allerlei knoppen en hoopt dat het werkt.Kidizoom Action Cam

Onder water

Niet alleen op de fiets, of gewoon in de hand is de Kidizoom Action Cam 180° leuk speelgoed. Maar door de waterdichte behuizing kun je hem ook nog meenemen onder water. Hiervoor heb ik wel even goed de gebruiksaanwijzing gelezen, want een ongeluk in het zwembad, is natuurlijk niet de bedoeling. Maar als je het goed doet, dan kun je met de waterdichte behuizing ongeveer 30 minuten onder water, tot ongeveer 2 meter diep. Dat gaat prima lukken in ons zwembad, of van de zomer aan het strand of het meertje. Helaas hebben we dit nu nog niet getest.Kidizoom Action Cam

Overige opties

De kinderen zijn nog lang niet uit gespeeld met deze camera. Zodra ze de basis volledig onder de knie hebben, zal ik ze nog eens wijzen op de andere opties. De zelfontspanner kan nog aan, ze kunnen nog ontdekken dat je video’s kunt maken met een supersnel of vertraagd effect of een stop motion filmpje. Dat geeft weer uren speelplezier. En dat niet alleen, het resultaat van de foto’s is ook verbluffend goed. Scherp, en zelfs de foto’s van de rozenblaadjes, die op een donker plek gemaakt zijn, zijn nog goed gelukt.

Kidizoom Action Cam

Verrassing voor mama, een spoor van rozenblaadjes. Dat moet worden vastgelegd

Foto’s en filmpjes bewaren

Natuurlijk moeten er ook de nodige foto’s en filmpjes bewaard worden. Met de bijgeleverde kabel gaat dat natuurlijk gemakkelijk. Je sluit de camera aan op de computer om op te laden en gelijk zie ik in Windows al de vraag wat ik wil doen met de bestanden op dit apparaat. Het is net zo makkelijk als een USB stick.

Conclusie

De Kidizoom Action Cam 180° valt niet direct in de categorie goedkope of nuttige cadeaus, maar wel in de categorie, leuke, leerzame en langblijvende cadeaus. Met een adviesleeftijd van 5-12 jaar, heb je echt lang plezier van de camera. En zeker omdat je er mee onder water kan en mee kan stunten op de fiets, skateboard, of boven op je helm kan zetten. Zo groeit het gebruik van de camera mee met de gebruiker. Wellicht komen de eerste vlogs straks wel van deze camera.

Advies verkoopprijs: VTech Kidizoom Action Cam 180° € 59,95.
Verkoopinfo: www.vtechnl.com.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met VTech. Wij kregen de Kidizoom Action Cam 180° opgestuurd om te testen, maar dit beïnvloedt niet onze mening over het product.

20 gedachtes over “Kidizoom Action Cam 180° VTech

 1. babsupnext zegt:

  Oh ik dacht dat ie duurder ging zijn. Valt goed mee. Zou hier ook een schot in de roos zijn. Binnenkort een jarige dus nu moet ik al niet meer verder zoeken!

  Like

 2. Marjolein zegt:

  Ik heb zelf nog geen kinderen, maar vind het wel leuk om op de hoogte te blijven van de veranderingen in speelgoed. Zoiets is ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen vind ik, zo zijn ze bewust van wat ze fotograferen enzo. Hopelijk gaat het lang mee!

  Like

 3. Henrike Laning zegt:

  Dunya heeft hem voor haar verjaardag gekregen en is er superblij mee. Ze heeft er nog niet heel veel meegedaan, het is te druk in de zomervakantie. Maar ze is er op het vakantiepark wel mee in het zwembad geweest en heeft scherpe en mooie filmpjes gemaakt terwijl ze van de glijbaan ging. En veel foto’s toen we op kraamvisite waren, inclusief kadertjes etc.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s