Kennismaking met de school vanuit de ouders

En dan is het de beurt aan ons. A heeft de school gekozen, haar voorkeuren uitgesproken en uiteindelijk de klas ontmoet. Ze heeft een scala aan informatie ontvangen maar nu is het de beurt aan de ouders.

Op een doordeweekse avond werden wij op school verwacht. Samen met alle andere ouders van de brugklassers verzamelden wij ook in de hal. Ik denk dat bijna iedereen er was want het was enorm druk.
Natuurlijk vonden wij al snel de ouders die we al kennen van de basisschool en we zaten in volle afwachting in de zaal.

LO

Eerst kregen we een algemeen praatje. Over LO, lichamelijke opvoeding, oftewel gym. De gymzaal is niet op school want vlakbij school staat een enorm sportcomplex, zowel binnen als buiten. Hier wordt dan ook gebruik van gemaakt. Maar om effectief buiten te kunnen gymmen worden wel buitenschoenen aangeraden. En daarnaast natuurlijk ook binnenschoenen. Wij gaan gedurende de vakantie daarvoor shoppen. Gelukkig hoeft ze geen verplichte gymkleding. Ik kan mij nog herinneren dat ik dat wel moest. Een donkerblauw broekje en een donkerblauw shirt. Pas na het derde jaar mochten wij vrij kiezen wat wij aan wilde. Hier mogen ze dat dus vanaf het begin.

school

Laptops

Na het praatje van de LO-docent kregen wij ook wat algemene informatie over laptops. Op deze school moet iedereen in het bezit zijn van een laptop of andere apparaat waar op gewerkt kan worden. We kregen onder andere prijsinformatie en informatie over het apparaat dat ze via een bedrijf aanbieden. Deze kan je huren of kopen.

Kennismaken

Toen de algemene zaken waren afgerond mochten we met de mentor mee naar een lokaal. Hier stelde zij zich voor aan ons en kregen we wat uitleg over de komende jaren. Allemaal hele kleine beetjes informatie over schoolgidsen, lesroosters en nog veel meer. Veel boeken schijnen ook al digitaal te zijn dus ik ben benieuwd wat ze elke dag mee moet gaan slepen.

Oeps, vergeten

Ook moesten we een bruikleenovereenkomst meenemen, oeps die zijn wij vergeten (lekkere eerste indruk maken wij!). De bruikleenovereenkomst is voor het gebruik van de boeken. Gelukkig waren wij niet de enige die het briefje niet hadden meegenomen. We mogen hem nu opsturen of even langs brengen op school. Laten we dat dan maar heel snel regelen, schaam schaam.

Al snel was de avond al weer voorbij en stonden we weer buiten.

De laptop hebben we besteld. De volgende stap wordt de rest van de schoolspullen en vooral ook een tas om alles mee te nemen.

Advertenties

15 gedachtes over “Kennismaking met de school vanuit de ouders

 1. Tessa zegt:

  Grappig dat jullie daar dus ook even in de schoolbanken mochten zitten. Het lijkt me wel fijn om op zo’n manier even een idee te krijgen hoe het allemaal gaat en wat er precies verwacht wordt. Toch beter dan een briefje met dit-en-dat moet aangeschaft worden. Nu fijn vakantie denk ik en dan op naar een volgende fase.

  Like

 2. Lotus Writings zegt:

  Dat gaat nog wat worden voor ons, volgend jaar. Dat je zelf een laptop moet aanschaffen, vind ik nogal wat. Weet niet of ze dat hier ook doen eigenlijk, maar flinke uitgave. Aan de andere kant ook wel heel handig om te hebben natuurlijk.

  Like

  • Hanneke zegt:

   Hier hebben ook niet alle scholen dat. En ze zeggen het duidelijk al bij de informatieavonden. Dus we wisten dit van te voren. Van de scholen hier in de omgeving is die van A’s keuze de enige met laptop. De rest gaat nog gewoon ouderwets met boeken en schriften etc.

   Like

 3. Maaike zegt:

  Wat worden ze dan groot en als je ineens op de middelbare school zit als ouders. Mijn kinderen zitten nog niet eens op de basisschool. Wel fijn om alle informatie nu te hebben denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s