Groene hand 3 Het blauwvonk mysterie

De Groene hand #3 + winactie (gesloten)

Nadat we deel 1 en 2 mochten ontvangen, kregen we enige tijd geleden het bericht dat deel 3 bijna uitkwam. Het nieuwste deel van deze serie heet: “Het blauwvonk mysterie”. En ik vind het wederom een hit! Dus een goed boek om het aankomende schooljaar mee  te starten!

Groene hand 3 Het blauwvonk mysterieWaar gaat het boek over?

Het is zomer en er is weinig te doen. De geheime club De Groene Hand is werkloos. Er zijn geen mysteries op te lossen. Of ze moeten de weggelopen kat van de buren van Anniek opsporen….. Groene hand 3 Het blauwvonk mysterieGelukkig is het tijd voor het Midzomerfestival. Daar zal toch wel iets gebeuren?
Op het festival worden Anniek en Flora aangetrokken door een dame (Ondine) die een geheimzinnige voorspelling doet.

“Er dreigt gevaar. Oud gevaar….”

Flora krijgt er de kriebels van.

Als ze later bij het meertje gaan zwemmen doen ze een bijzondere vondst. Een fles met een vreemde blauwe vloeistof erin. En in de dop van de fles zit een briefje. “Blauwvonk” staat er op het briefje. Groene hand 3 Het blauwvonk mysterieWat zou dat zijn?
Na onderzoek blijkt blauwvonk een oude uitgestorven ziekte te zijn. En in het dorp worden mensen ineens ziek, ze hebben een vreemde ziekte. Zou dat komen door wat er in die fles zit?
En hoe zit het nu met de katten? Er zijn nu al 3 katten heel ziek. Vergiftigd? Tijd voor Anniek, Flora, Hilde, Daniel en Fabio om dit mysterie op te lossen!

Wat vonden wij van het boek?

Wat een heerlijk mysterie! Onverwachte wendingen maken het boek erg leuk om te lezen. De afloop laat zich niet direct voorspellen.
Zelf vond ik het einde van dit mysterie  wat tegen vallen. Ik moest zelfs even teruglezen of ik niet een stukje had gemist. En ik had het niet gemist, maar het was niet wat ik verwachtte. Mijn conclusie:  het einde was wat abstract, zeker gezien de doelgroep van het boek (8+).

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [4/5]
Titel: De groene hand #3 Het blauwvonk mysterie
Auteur: Susan van ’t Hullenaar
Uitgeverij: Aerial
Prijs: €12,95
Aantal pagina’s:146
ISBN: 978 940 260 18 24

Winactie

Ook al maakt het boek deel uit van een serie, je kunt de delen uitstekend los van elkaar lezen. Aan het einde van een boek zijn de mysteries namelijk afgerond.
Dus ben je na onze vorige review vergeten de boeken te gaan lezen? Of wil je eerst overtuigd worden? Dan is dit je kans. Wij mogen een exemplaar van het boek De Groen Hand #3 weggeven.
Laat ons weten, hier onder dit blog, of onder het Facebookbericht op onze Facebookpagina dat je het boek graag wilt winnen. En like het bericht op Facebook.

Je kunt meedoen tot 28 augustus. Zo maken meer mensen kans, midden in deze vakantieperiode. De winnaar wordt bekend gemaakt op Facebook, dus het is handig als je onze pagina liked, dan mis je de uitslag niet.

NB Deze winactie is tot stand gekomen dmv een samenwerking met uitgeverij Aerial.

Advertenties

13 gedachtes over “De Groene hand #3 + winactie (gesloten)

  1. Jolanda zegt:

    Geweldig! Net te laat, maar de titel staat op ons lijstje. Dochter (10) heeft net voor de tweede keer de serie De Wilde Kippenclub gelezen (6 boeken-tip ook volgens haar!) en vindt de serie van De Groene Hand ook vast geweldig.
    Wij hebben trouwens enorm veel (voorlees)boekentips – deze zomervakantie las ze zeker 20 boeken en ik lees nog elke avond voor. Dus mocht je daar interesse in hebben, hoor ik het wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s