Traktatie speklolly

Alle spekken op een stokje

 

Oké een beetje gekke titel en wat moet je daar nu weer mee. Ja dat dacht ik eigenlijk ook toen ik van A 2 dingen van Pinterest doorgestuurd kreeg. Mama dat wil ik als mijn traktatie, kwam er daarna nog wel achteraan. En met die opdracht mocht ik aan de slag. Een nadere bestudering van Pinterest en wat doorvragen over wat nu precies de bedoeling was, en het viel allemaal mee. Dit moest een traktatie worden, die we zo even in elkaar zetten.

Pinterest

Om maar even bij het begin te beginnen. Pinterest.
Met deze twee afbeeldingen kwam A aan:

en

En het moest dan natuurlijk een combinatie worden van beiden. Dus een soort van tuintje met daarop een spek op een stokje. Ehh een speklolly dus.

Dus het boodschappenlijstje gemaakt naar aanleiding van deze pins en even rondneuzen in de supermarkt.

  • ijshoorntjes met platte onderkant
  • lange stokjes
  • brownies
  • lange spekken

Traktatie speklollyAlleen is er wel een beperking. Niet alle kinderen in de klas eten spek. Nu denk je misschien dat is gek. Maar spekken zijn vaak gemaakt met varkensgelatine en moslims eten dat niet. De kinderen bij A in de klas zijn zich daar vaak ook al goed bewust van. Om er toch nog wat extra’s bij te doen, namen we dus nog zure matten om bij de spek in te rollen.
En op verzoek werden de brownies toch vervangen door een stukje boterkoek. Dat vindt A namelijk zelf lekkerder. Prima, dat kan ook heel goed.

In elkaar

Het in elkaar zetten is ook heel eenvoudig.
De lange satéstokjes braken we af. De volledige lengte was te lang, en dan vielen de bakjes om. Top zwaar. Even opletten dat ze een beetje netjes breken, anders heb je allemaal splinters. Maar omdat er zo’n in de verpakking zitten, konden we er wel een paar verpesten.

Daarna ging het heel snel. A rolde zelf de spekken op. Eerst een zure mat op de spekken leggen, en dan netjes oprollen. Niet te strak, want dat breken de spekken. Op de prikker duwen, de bovenkant mag er net niet doorheen komen.Traktatie speklolly

Ik sneed de boterkoek in blokjes, had reepjes gekocht, dus hoefde ze alleen maar te halveren. En legde deze vast in de bakjes.Traktatie speklolly
Daarna de bakjes in de mand gezet en de prikkers met de speklolly’s voorzichtig erin gezet.

Trots op het resultaat en blij met de snelheid waarmee het gelukt was, hebben we ze met een theedoek afgedekt en wegggezet voor de volgende dag.Traktatie speklolly

Ongewenst bezoek

De volgende dag komen we op school en werp ik pas weer een blik onder de theedoek. Schrik. Ik zie alleen maar resten….. Aangevreten. De spekken en zure mat zijn stuk. Aangevreten. Direct snap ik dat dat weer dat muisje is, die maar niet van het gif wil eten, maar wel van onze spullen…..
Direct dikke tranen bij A natuurlijk, maar geen nood. Het was makkelijk te verkrijgen bij de supermarkt en het maken van de traktatie was zo gebeurd. Mama heeft nog even.

Een snelle spurt naar de supermarkt en hoppa de eerste zo in de bak gekieperd. Niet eens gekeken of er nog wat te redden viel (Bah) en even snel opnieuw in elkaar gezet. Was ik even blij dat het geen ingewikkelde traktatie was….
Volgend jaar toch gewoon een zakje chips?

En wat hebben jullie dit jaar getrakteerd?

18 gedachtes over “Alle spekken op een stokje

  1. MamaPlaneet zegt:

    Misschien moet de school daar eens wat aan doen, de muizen. Bah! Zonde en ik snap haar tranen heel goed. Superleuke tratatie. Lang leve Pinterest en de creatieve mama.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s