Sparkly Amber_theefit_thee

Sparkly Amber van theefit

Vandaag hebben we een mooie thee van theefit in de review. Enige tijd geleden kreeg ik 2 verpakkkingen toegestuurd van theefit om te proberen. En als eerste moest deze getest worden. Al is het maar om de naam. Sparkly Amber spreekt A natuurlijk erg aan. En ik ben vooral nieuwsgierig naar de gele thee. Ik heb namelijk nog niet eerder gele thee gedronken.

Gele thee

Allereerst ga ik eens op onderzoek uit naar gele thee. Witte thee, groene thee en zwarte thee ken ik, maar gele thee niet. De site van theefit voorziet ook direct in mijn nieuwsgierigheid. Top, want als ik een product wil bestellen, dan wil ik niet eerst het hele internet afzoeken naar het verhaal erachter. Ik vind het fijn dat het direct beschikbaar is.
Ik lees dat gele thee nog relatief onbekend is. Ja dat klopt, ik kende het namelijk verder ook nog niet. Het maken van gele thee is een moeilijk en tijdrovend proces. De bereiding lijkt op die van groene thee, maar na het drogen worden de theebladeren langzaam gestoofd voor ze onder een vochtige doek worden gelegd. Geelstoven (Men Huang in het chinees). De thee absorbeert tijdens dit proces zijn natuurlijke aroma weer en de geur en zoetheid nemen geleidelijk weer toe.

De thee

Nieuwsgierig open ik de verpakking. Wat zal ik aantreffen, hoe ziet gele thee er dan uit? Wat mag ik verwachten? Als ik wat thee uit de verpakking schud, zie ik mooie grote gedroogde bladeren. Ze zien er een beetje uit als zwarte thee. De geur is neutraal, het ruikt naar thee! Een beetje een warme droge geur.Sparkly Amber_theefit_thee

Na het zetten van de thee, let hier op dat je het water na het koken net als bij groene thee een beetje laat afkoelen tot 70-80 graden, krijg je watje verwacht. Een mooie beetje gelige thee. Ja misschien gek, maar van gele thee, verwacht ik ook een thee met een gele uitstraling.
Het voordeel van deze thee is ook dat je het water al wat hebt laten afkoelen, hierdoor is de thee snel drinkbaar. Als je tenminste net als ik van hete thee houdt. En we kunnen dus snel proeven.Sparkly Amber_theefit_thee
De smaak van deze Sparkly Amber vind ik vrij neutraal. Een beetje droog en daardoor wat nootachtig. Ik mis wel duidelijk het stukje Sparkly in de thee. Ik had hem dan frisser, lichter van smaak verwacht. Maar wel een lekkere thee om vaker te drinken. Overigens een prima idee, want hij is ook nog eens gezond.

Wist u dat gele thee dezelfde antioxidanten bevat als groene en witte thee, maar dan in andere verhoudingen? En dat het extract van gele thee gebruikt wordt in verschillende onderzoeken omdat het mogelijk een beschermende werking kan hebben tegen ontsteking van de lever?

bron: Theefit

Overigens heeft A gezellig met mij meegetest en zij kwam tot een net iets andere smaakbeleving dan ik. Zij vond de thee wel licht van smaak, wat zoet. De smaak blijft lang hangen in je mond en dat is fijn. Een hele lekkere thee.
Het kan door de naam komen, een andere verwachting, maar ook gewoon smaken verschillen. Wat mij betreft is het in elk geval gewoon een blijvertje.
Sparkly Amber is te koop bij Theefit voor € 10,95 voor 50 gram.

Kende jij gele thee?

Advertenties

16 gedachtes over “Sparkly Amber van theefit

  1. MamaPlaneet zegt:

    Sparkly Amber. De naam alleen al. Geweldig gevonden! Ik ken het niet maar ik ben wel dol op thee. Ik vind dit wel een smaakje voor mijn vader. Hij is niet zo van de sterke smaken.

    Like

  2. Carli Van Echelpoel zegt:

    Ik ben zelf geen thee-drinker dus had nog nooit gehoord van gele thee. Ik schrok wel eeen beetje want ik vond persoonlijk dat de thee leek op zeewier 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s