Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer

Mijn koffer heeft wat op de weegschaal gestaan. Niet omdat hij nu altijd uitpuilde met schoenen en kleding. Nee, de boeken die ik op vakantie meenam, zorgden voor het grootste gewicht. Ik kon dat gelukkig altijd wel oplossen door een en ander onder te brengen in de koffer van R. Maar toen kwamen de kinderen. En ook voor hen moeten er boeken mee op vakantie….. en dan is het wel even schipperen, met de ruimte in de koffers. Dus dan moeten de boeken terrein prijs geven. Voor de jongste hebben we nu weer een fijne oplossing gevonden.

Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer is dus echt ideaal. Een boek met wel 104 bladzijden leesplezier. En ik zei wel voor de jongste, maar A kan dit boek ook nog prima lezen, of voorlezen aan haar broertje. Ook heel gezellig op bijvoorbeeld een regenachtige vakantiedag op de camping.
Het is geschreven door Paula Noordhuizen (Pip), Matthijs Maat en Kim Smits (samen MAKI). En dit is hun eerste boek.Het enige boek in je koffer

Avondritueel

Daarnaast past het boek dus goed in ons avondritueel. Met 1 boek, hebben we de hele vakantie elke avond een ander verhaal voor het slapengaan. En ook tijdens de vakantie vind ik het fijn om het vertrouwde avondritueel in stand te houden. Even een rustmoment om een dag vol indrukken af te sluiten.

Waar gaat het boek over?

In het enige boek in je koffer staan allemaal verschillende verhalen. Varierend van korte verhaaltjes (gedichten op rijm) tot wat langere verhalen van een paar bladzijden. Maar allemaal zo kort dat je het verhaal in 1 keer kan voorlezen.
Heel leuk vonden wij “Het Wc papier is op”. Herkenbaar, hier is met name T dol op de rol vervangen. In dit verhaal is het papier ook op, echt op. Hoe moet Odin dat oplossen. Gelukkig heeft zijn moeder de oplossing.Het enige boek in je koffer

Ook “Gat in de markt” is een voorbeeld van zo’n geweldig verhaal. Alleen de titel al. Fantastische manier om te spelen met woorden. Hierdoor is ook het voorlezen van dit boek een feestje.Het enige boek in je koffer

Wat vonden wij van het boek

Wij hebben weer een heel fijn boek om voor te lezen erbij. Wat langere verhalen en wat kortere (gedichten) wisselen elkaar goed af. Hierdoor kun je altijd een passend verhaal kiezen om voor te lezen. Weinig tijd, een mooi gedicht. Wat meer tijd, een fantastisch verhaal.
Ik word zelf het meeste gegrepen door de geweldige titels van de verhalen. Goed gespeeld met woorden.
En natuurlijk zijn de illustraties ook erg leuk. Tijdens het lezen echt iets om naar te kunnen kijken op elke bladzijde.

Dit boek mag dus zeker mee in de koffer.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Het enige boek in je koffer
Auteur: Pip&Maki
Uitgeverij: Hoogland & van Klaveren
Prijs: € 17,50
Aantal pagina’s: 104
ISBN: 978 90 8967 239 1

Advertenties

10 gedachtes over “Het enige boek in je koffer

  1. Carli Van Echelpoel zegt:

    Handig boek lijkt me. Ik moet ook steeds boeken mee op reis nemen, niet lezen op vakantie is gewoon geen optie. Dus als je al je boeken kan vervangen door 1 exemplaar: ZALIG

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s