Sencha Thee Nicole’s Choice

Ik ben geen groene thee liefhebber. Ik vind groene thee vaak te bitter. Nu gaat het wel een stuk beter nu ik weet dat je thee niet te heet moet zetten maar toch zal ik niet snel kiezen voor een standaard groene thee. Sencha groene thee vind ik daarentegen erg lekker. Maar ik heb nooit geweten wat nu precies het verschil is. En nu mocht ik voor Nicole’s Choice de Sencha thee proberen, de hoogste tijd om eens uit te zoeken wat dan precies het verschil is.

Sencha

En als je iets wil weten dan kijk je op? Juist, Wikipedia! Hier leerde ik dat de sencha afkomstig uit Japan en de meeste andere groene thee uit China. Maar dat het verschil in smaak vooral komt door de manier van verwerken. De normale groene thee uit China wordt in een pan “gebakken”  terwijl de sencha thee kort gestoomd word. Hierdoor wordt de smaak dus heel anders. De sencha thee is hierdoor toegankelijker. En ook mensen zoals ik, die niet echte liefhebbers zijn van groene thee, vinden deze thee vaak wel lekker.

sencha thee

Ik vind zelf sencha thee altijd iets bloemigs hebben. De smaak is veel subtieler en het drinkt prettig weg.

Echte blaadjes

De thee ziet er mooi uit. Het zijn bladeren en geen gruis zoals wij tegenwoordig in veel standaard theeën aantreffen. Hierdoor gaat de thee makkelijk in een thee-ei, theezeefje of een theezakje. Maar ook is de thee van een veel betere kwaliteit en dat proef je. De thee trekt rustig als je het zakje gewoon even in je kopje laat staan. De thee is subtiel groen van kleur. Zoals op de foto te zien is wordt de thee niet erg donker van kleur. Voor mijn gevoel bleef hij ook lichter dan de “gebrande”groene thee.

sencha bladeren

Smaak

De smaak is die van een sencha. Daar is natuurlijk niet heel veel spannends over te vertellen behalve dat het gewoon een hele lekkere thee is. Wie dol is op sencha thee zoals ik zal deze thee zeker kunnen waarderen. Als ik de thee vergelijk met een sencha die je in de supermarkt kan kopen dan is deze thee rustiger van smaak. Ik denk dat dat komt omdat hier echt alleen maar sencha bladeren in zitten en de thee niet verder gearomatiseerd is.

In Japan drinkt men de sencha te pas en te onpas. In de winter lekker warm en in de warme periode als koude drank. Dus ik ga er van uit dat ook deze sencha geschikt is om een lekkere ijsthee van te maken.

Ook interesse is een puur natuur sencha thee? Kijk dan eens op de website van Nicole’s Choice.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole’s Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.
 

10 gedachtes over “Sencha Thee Nicole’s Choice

  1. Astrid zegt:

    Ik vind groene thee heerlijk maar heb nog nooit sencha thee op. De sencha van Nicole’s Choice komt volgens de website trouwens uit China (als ik het goed begrijp). Ga deze zeker eens proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s