Introductiedag 1 middelbare school

En dan is het zo ver. Na uitgebreide voorbereidingen, lesjes middagen en kennismakingsmiddagen en nog veel meer is het dan echt tijd voor de middelbare school. De boeken zijn gekaft, wat een rotklus is dat, de schriften liggen klaar en de sportspullen zijn binnen. De hoogste tijd voor twee introductiedagen! Dinsdag

Als ik het zo om mij heen hoorde begin je op de middelbare school niet gewoon op de maandag na de vakantie maar op dinsdag. Zo ook A. De maandag dat haar broer al naar school moest genoot zij nog even van het vrije leven. Maar dinsdag moest ook zij er echt aan geloven. De afspraak met de vriendinnen voor het samen fietsen was gemaakt. De tas gepakt met pen, papier, agenda, lunch en sportspullen.

En daar ging ze dan. Ik denk dat zij er meer klaar voor is dan ik. Ik zwaaide haar weemoedig uit en zij stapte blijmoedig op de fiets.

Dag 1

De eerste is gelukkig er goed en gezellig verlopen. Ze waren op tijd op school, konden het lokaal makkelijk vinden en het was ook nog eens gezellig.

introductiedag1

Pasje en kluisje

Ze kregen hun leerlingenpasje. Hier kunnen ze mee kopiëren maar is ook meteen de sleutel tot hun kluisje. A was alleen niet zo blij met haar foto.

Het opzoeken van de kluisjes gebeurde in 15 minuten pauze. En dat had nog wel wat voeten in de aarde. De kluisje hebben een kleur en bijna de hele klas zit in dezelfde kleur. De meeste kluisjes zitten in een en dezelfde hal. Behalve die van haar klas, natuurlijk. Dus de hele klas is 10 minuten bezig geweest om het kluisje te vinden. Gezamenlijk trachtend de spullen zo snel mogelijk er in te krijgen en te controleren of het pasje wel werkt, etc. Toen was er nog slechts 5 minuten over om een snackje te eten voor ze weer in het lokaal moesten zitten.

Laptop

Ook kregen ze de bestelde laptops uitgereikt inclusief een uitgebreide instructie. De laptop ziet er goed uit en zit ook in een mooie beschermhoes. Hij weegt alleen wel een ton. Dus best pittig om dat elke keer mee te slepen. Binnenkort zullen we wat weegsessies doen om te kijken wat de gemiddelde schooltas weegt bij haar. De laptop is nog niet volledig geïnstalleerd dat gaan ze donderdag doen als ze informatiekunde hebben. Hij mocht dan ook nog niet aangezet worden, jammer want ik was natuurlijk wel nieuwsgierig.

Rooster

Naast al deze leuke dingen kregen ze ook nog eens hun rooster. Ik moet zeggen, het valt reuze mee. Ze heeft een aantal dubbele uren. Bijvoorbeeld van beeldende vorming (wij noemde dat vroeger handvaardigheid) en gym ( dat is wel lekker want dat heeft ze nu maar 1x in de week daardoor en ook nog aan het einde van de dag dus niet bezweet weer de klas in).

Elke dag, op dezelfde tijd heeft ze ook een daltonuur. Dit uur is voor extra begeleiding en huiswerk maken.

De week gaat er ongeveer zo uit zien:
Maandag 8:15-14:30
Dinsdag 8:15-14:30
Woensdag 9:45-15:30 (eerste twee uur vrij)
Donderdag 8:15-15:30
Vrijdag 8:15-14:30

Speurtocht en trefbal

Naast al dit soort dingen was er ook nog tijd voor wat leuks. Er was een speurtocht georganiseerd door de school. Bij verschillende plekken konden letters worden opgehaald om de speurtocht tot een goed einde te brengen. In de middag was er nog een trefbaltoernooi tussen alle brugklassen. Deze telde meteen mee voor de verkiezing van de sportklas van het jaar. Het komende jaar zullen er dus nog veel sporttoernooien volgen.

Alhoewel het voor de meeste scholen beperkt blijft tot 1 introductiedag is A zo gelukkig er 2 te hebben.

Dus morgen gaan we voor het vervolg..

Advertenties

16 gedachtes over “Introductiedag 1 middelbare school

 1. Raquel zegt:

  Spannend en leuk allemaal, en inderdaad die boeken kaften… Verschrikkelijke rotklus vond ik dat ook altijd. Hoop als die van mij later naar de middelbare school gaan iemand daar ondertussen iets op gevonden heeft 😉

  Like

  • Hanneke zegt:

   Ze hebben wel van die rekbare stoffen kaften maar daar hoor ik ook erg negatieve verhalen over zoals dubbel gevouwen kaften omdat het elastiek te sterk is en kaften die ook weer vervangen moeten worden omdat ze uit elkaar vallen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s